HBOR potpisao Sporazum o suradnji sa EIB-om

HBOR potpisao Sporazum o suradnji sa EIB-om
HBOR

S ciljem podržavanja procesa provođenja mjera za povećanje zaposlenosti, rasta i investicija, u okviru Plana ulaganja za Europu HBOR je potpisao Sporazum o suradnji s Europskom investicijskom bankom (EIB). Cilj Sporazuma je osiguravanje pristupa širokom nizu savjetodavnih usluga Europskog savjetodavnog centra za ulaganja (ESCU) koji svoje usluge pruža na razini EU-a i lokalnoj razini kroz razvojne banke.

Cilj centra je biti „jedinstvena kontakt točka” za promotore projekata koji traže savjete u vezi s utvrđivanjem, razvojem i pripremom projekata te njihovim financiranjem. Rad centra zasniva se na stručnom znanju i postojećim savjetodavnim uslugama koje pružaju Europska investicijska banka i Europska komisija u suradnji sa nacionalnim razvojnim bankama i financijskim institucijama, kao i upravljačkim tijelima Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Sporazumom se predviđa da HBOR zajedno s EIB-om i Europskom komisijom sudjeluje u inicijativama za dijeljenje znanja i najboljih praksi u okviru ESCU-ovog opsega djelovanja kako bi uspješno primijenio njegove savjetodavne usluge na lokalnoj razini. Uz to HBOR će približiti usluge ESCU-a potencijalnim korisnicima, pomoći u njihovoj selekciji te pružati podršku na područjima koja nisu obuhvaćena ESCU-ovim središnjim programima savjetovanja.

Svi zainteresirani za savjetodavnu pomoć mogu se prijaviti putem kontakt obrasca dostupnog ovdje

Izvor: www.hbor.hr

Podijeli
li
0