Gligorin Paški sir i Liburjan dobitnici su Super Gold priznanja na 'World Cheese Awardsu'

Gligorin Paški sir i Liburjan dobitnici su Super Gold priznanja na 'World Cheese Awardsu'
Gligora sirevi

Hrvatski sirevi i ove su godine među najboljim sirevima cijelog svijeta. Uz Siranu Gligora, Paška sirana s otoka Paga i Istarska Agrolaguna dobitnici su nekoliko vrijednih medalja na najvećem svjetskom natjecanju sireva World Cheese Awards, koje je ove godine održano u Norveškoj.

U Bergenu je 3. studenoga 235 sudaca iz 30 zemalja mirisalo, degustiralo i ocjenjivalo 3472 prijavljena sira iz 41 zemlje svijeta, da bi im potom dodjeljivalo brončane, srebrne, zlatne, i najprestižnije, Super Gold medalje.

Ove godine Sirana Gligora osvojila je 8 medalja, od kojih su najznačajnije upravo Super Gold, medalje koje su osvojili Paški sir i Liburjan, što su ujedno ovogodišnja najveća priznanja za hrvatske sireve na World Cheese Awardsu.

Iznimno smo ponosni na svako priznanje za našu siranu, osobito na Super Gold priznanja, jer to čak dva naša sira, Paški sir i sir Liburjan (tvrdi sir iz mješavine kravljeg, ovčjeg i kozjeg mlijeka) ove godine svrstava među 78 najboljih sireva svijeta! Ovo je ujedno golemi poticaj hrvatskim sirarima, a osobito nama na otoku Pagu jer iz godine u godinu paški sir je u svjetskom vrhu, a već nekoliko godina dobiva i trofej kao najbolji sir istočne i centralne Europe - rekao nam je Šime Gligora, direktor Sirane Gligora.

Podijeli
li
0