GDi srednjeeuropski lider u geoinformatičkim rješenjima za Industriju 4.0

GDi srednjeeuropski lider u geoinformatičkim rješenjima za Industriju 4.0
GDI GISDATA

Za uspješnih idućih 30 godina zagrebačka se softverska grupacija GDi grupa, čije usluge koriste neki od globalno najvećih telekoma od Deutsche Telekom grupe, A1 grupe, Telefonice, Telenora, Vodafona i United grupe preko velikih gradova i državnih institucija u Hrvatskoj i regiji, zatim američke vojske pa sve do Nokia Herea te preko nje Amazona, Binga, Facebooka, Garmina, Intela kao i automobilskih divova poput Audija, BMW i Daimlera, za taj nastavak uspješnog poslovanja ova se grupacija pripremila na neobičan način.

Kompaniju, naime, uz jednog od osnivača Borana Lončarića, predsjednika Uprave GDi grupe, strateški usmjerava posebno savjetničko tijelo GDi Advisory board. Lončarić, ključnim smatra što GDi tim "diže i živi" vrijednosti kompanije "Do Well, Do Good" te da to osjete i korisnici. Na proslavi 30. godina poslovanja u Zagrebu okupilo se 500 partnera i korisnika. Proslava je bila i šira, jer uključivala je i prethodni sedmodnevni roadshow od Ljubljane do Skopja na kojem je učestvovalo više od 2300 sudionika.

GDi je danas srednjeeuropski lider u geoinformatičkim rješenjima za Industriju 4.0. Ovo je prva softverska tvrtka iz Hrvatske koja je većinu prihoda počela ostvarivati od prodaje softvera pod vlastitim brendom. Ujedno, riječ je o prvoj domaćoj tvrtki koja je sklopila milijunski izvozni posao u području clouda.

Godine 2012. napravila je izvoz GDi Ensemble clouda u Belize za rekordnih 1,71 milijuna kuna. U međuvremenu tvrtka je na svoj cloud povezala čak 30.000 IoT uređaja te je jedan od najvećih korisnika dronova i bespilotnih letjelica u Hrvatskoj. Danas GDi ima više od 4000 korisnika na četiri kontinenta u 11 vremenskih zona, pri čemu vlastite urede ima u 14 zemalja od Poljske i Njemačke na sjeveru do Ukrajine i Albanije na istoku i jugu.

"Konsolidirani prihod GDi grupe lani je bio 104 milijuna kuna, odnosno 14 milijuna eura, od čeka oko 70 posto sa tržišta izvan Hrvatske, a do kraja godine očekujem da će se to popeti na 16 milijuna eura, odnosno 120 milijuna kuna dok ćemo po broju zaposlenika narasti na njih oko 260,  a do kraja 2020. očekujemo rast prema 300 zaposlenika", kaže Lončarić. U telekomunikacijama promišljaju daljnji razvoj 5G-a, optike i konvergetnih mreža i usluga, a slično je u energetici, transportu, logistici i pametnim gradovima.

Izvor: Poslovni dnevnik

Podijeli
li
0