Fakultet elektrotehnike i računarstva pristupio udruzi Hrvatski izvoznici

Prva visokoobrazovna ustanova u članstvu HIZ-a

Fakultet elektrotehnike i računarstva pristupio udruzi Hrvatski izvoznici
prof.dr.sc. Mislav Grgić, dekan FER-a

U ponedjeljak, 4. travnja 2016., u 12.00 sati, u prostorijama FER-a, Unska 3, Zagreb, Siva vijećnica, održana je konferencija o pristupanju u članstvo prve visokoobrazovne ustanove, Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) udruzi Hrvatski izvoznici (HIZ).

U ime Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) nazočili su uz dekana, prof. dr. sc. Mislava Grgića, članovi Dekanskog kolegija, te predstojnici i zamjenici predstojnika.

U ime Hrvatskih izvoznika uz predsjednik HIZ-a gosp. Darinka Bage bili su prisutni i članovi Upravnog odbora HIZ-a.

Prema zaprimljenom pisanom zahtjevu za članstvom Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) u udruzi Hrvatski izvoznici, Upravni odbor HIZ-a donio je odluku o prihvaćanju članstva i definiranju posebne godišnje članarine. Ujedno, Upravni odbor HIZ-a donio je odluku o članstvu i godišnjoj članarini za sve javne znanstvene institute i javna visoka učilišta koja djeluju u RH, a koja iskažu interes i podnesu zahtjev za članstvom u udruzi Hrvatski izvoznici.

Temeljni cilj članstva je povezivanje znanosti i obrazovnog sektora s gospodarstvom putem generiranja novih ideja i spoznaja radi poticanja razvoja visokotehnoloških proizvoda,  primjene rezultata istraživanja u stvaranju i poticanju  izvrsnosti, a sve u cilju afirmacije hrvatskog izvoza i za dobrobit cijeloga društva RH.

Zajednička misija je djelovanje na područjima od uzajamnog interesa kroz zajedničke inicijative i međusobno obavještavanje o aktivnostima koje doprinose unapređivanju poslovnog okruženja te stvaranju pretpostavki za povećanje razine hrvatskog izvoza.

Na konferenciji za novinare dekan FER-a, prof. dr. sc. Mislav Grgić održao je prezentaciju u kojoj je istaknuo  poveznicu sa  Hrvatskim izvoznicima u izvozu znanja, te proizvoda i inovacija Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Naglasio je i da je FER među prvim institucijama u RH u privlačenju EU fondova, što pokazuje da se i na međunarodnom tržištu znanje FER-a uvažava i cijeni.

Prezentacija dekana FER-a, prof. dr. sc. Mislava Grgića u nastavku:

Predsjednik HIZ-a, gosp. Darinko Bago održao je govor naglasivši važnosti pristupanja FER-a udruzi Hrvatski izvoznici te uputio poziv i ostalim znanstvenim i obrazovnim ustanovama da pristupe u članstvo udruge.

Podijeli
li
0