Export Risk Monitor

Export Risk Monitor
Export risk monitor

U 2014 godini građani  šest velikih tržišta u nastajanju (eng. emerging markets) izići će na birališta. Brazil, Kolumbija, Indija, Indonezija, Južna Afrika i Turska u ovoj godini biraju zakonodavnu vlast ili predsjednika. Političke tenzije i nemiri otvorili su vrata izvanrednim izborima i u Ukrajini  i na Tajlandu.

Rezultati izbora imat će značajan utjecaj na biznis, bilo da se radi o promjeni kursa  javnih politika ili redefiniranju regulatornog i pravnog okvira u svim navedenim zemljama. Svakako se mora voditi računa i o mogućoj pojavi političkog nasilja koje izborni proces može potaknuti.

Svaki od navedenih scenarija nosi niz tržišnih, financijskih i operativnih rizika koji mogu ozbiljno narušiti poslovne strategije i proizvesti gubitke izvoznicima čiji su interesi povezani s spomenutim ekonomijama.

U želji da pruži temeljne informacije o ovakvim i sličnim procesima, udruga Hrvatski  izvoznici  u suradnji s Centrom za istraživanje globalnih rizika objavljuje dvomjesečni newsletter Export Risk monitor. Svrha ove publikacije je osigurati korisne i pravodobne informacije zainteresiranim članovima kako bi se makar minimalno ublažila neizvjesnost međunarodnog poslovnog okruženja.

Podijeli
li
0