Ericsson Nikola Tesla ugovorio posao u Moldovi

Ericsson Nikola Tesla ugovorio posao u Moldovi
Ericsson Nikola Tesla logotip

Kompanija Ericsson Nikola Tesla i moldovski operator Interdnjestrecom (IDC) potpisali su ugovor vrijedan gotovo 56 milijuna kuna o izgradnji 4G/LTE mreže s pripadajućim uslugama i potrebnim softverskim nadogradnjama, izvijestili su u srijedu iz Ericsson NT.
 
Ugovor su potpisali predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević i predsjednik i izvršni direktor IDC-a Sergey Nikolayevich Ganzha. Kovačević je istaknula da je raduje nastavak suradnje s tim dugogodišnjim kupcem, koji prati najnovije tehnološke trendove te će nakon realizacije ovog projekta svojim pretplatnicima moći ponuditi nove atraktivne usluge.
 
Ericsson Nikola Tesla će moldovskom operatoru isporučiti LTE mrežu koja nudi niz novih komunikacijskih mogućnosti pretplatnicima ovog operatora. Naime, 4G/LTE je važan korak u tehnološkoj evoluciji mobilnih mreža te nudi superioran doživljaj korisnicima uz pojednostavljenu tehnologiju, za novu generaciju mobilnog širokopojasnog pristupa, navodi se u priopćenju.
 
Dodaje se i da, sukladno zadnjem Ericssonovom izvještaju vezano uz mobilnu telefoniju (Ericsson Mobile Report), u svijetu postoji jedna milijarda pretplatnika koji koriste LTE tehnologiju.

Izvor: HINA

Podijeli
li
0