ENT i Crnogorski Telekom potpisali petogodišnji sporazum

ENT i Crnogorski Telekom potpisali petogodišnji sporazum
ENT i Crnogorski Telekom potpisali petogodišnji sporazum

Ericsson Nikola Tesla i Crnogorski Telekom potpisali su u ponedjeljak petogodišnji sporazum vrijedan 12,5 milijuna eura (oko 95 milijuna kuna), kojim se nastavlja višegodišnja uspješna suradnja na održavanju, unaprjeđenju i modernizaciji mobilne mreže Crnogorskog Telekoma, objavljeno je iz Ericsson Nikole Tesle. Sporazum su potpisali predsjednica kompanije Ericsson Nikola Tesla Gordana Kovačević i izvršni direktor Crnogorskog Telekoma Stjepan Udovičić.

Kako se prenosi u priopćenju, izvršni direktor Crnogorskog Telekoma je izjavio da je suradnja s Ericssonom Nikolom Teslom jako važna za Telekom i poručio da će nastaviti zajednički usmjeravati resurse u jačanje mobilne infrastrukture. "Ericsson Nikola Tesla je pouzdan partner s kojim ćemo izgraditi mrežu koja će po kvaliteti biti na razini europskih", izjavio je Udovičić, koji je uvjeren da će dvije kompanije i dalje raditi uspješno, kako bi vrlo brzo modernizirali cijelu mrežu Crnogorskog Telekoma.

Napomenuo je da Ericsson Nikola Tesla već više desetljeća pruža podršku Telekomu u razvoju mreže, a zajedno su započeli i projekt lansiranja komercijalne mreže pete generacije, koji je jedan od najvećih u Crnoj Gori posljednjih godina. "I druge velike projekte već niz godina realiziramo uz njihovu podršku, pa smo tako zajedno s njima proveli i veliku modernizaciju 4G mreže, opet u rekordnom roku na 80 lokacija u Crnoj Gori, zahvaljujući čemu imamo najveću pokrivenost naseljenog teritorija Crne Gore - više od 97 posto  stanovništva i gotovo 78 posto ukupnog teritorija Crne Gore - 4G mrežom", naveo je Udovičić.

Gordana Kovačević je zahvalila Crnogorskom Telekomu, što su, kako je rekla, prepoznali izvrsnost Ericssona Nikole Tesle i njegovih stručnjaka, potvrđenu od strane brojnih operatora širom svijeta.

Kovačević veseli nastavak dugogodišnje suradnje s vodećim telekomunikacijskim operatorom u Crnog Gori, a zajednička je želja da u snažnom partnerstvu i timskim radom pruže najbolje korisničko iskustvo korisnicima u Crnoj Gori. "Zaključenje ovog sporazuma, koji uključuje uvođenje 5G tehnologije širom Crne Gore te modernizaciju čitave radijske mreže Crnogorskog Telekoma, osigurat će povećanje kapaciteta mreže i smanjenje latencije", istaknula je predsjednica kompanije Ericsson Nikola Tesla.

Kako se uz ostalo navodi u priopćenju, Crnogorski Telekom je u ožujku ove godine postao prvi operator u Crnoj Gori koji je pustio u komercijalni rad 5G mrežu na više lokacija u Podgorici, a već polovinom godine Podgorica je postala prvi 5G grad u Crnoj Gori. Danas aktivnu 5G mrežu ima 18 crnogorskih gradova, čime Telekom pokriva gotovo 70 posto stanovništva, a cijeli projekt je realiziran uz podršku kompanije Ericsson Nikola Tesla koja je omogućila sigurnu i pouzdanu mrežnu tehnologiju, zaključuje se u priopćenju.

Izvor: HINA

Podijeli
li
0