DUTP-a prima zahtjeve za tarifne suspenzije i kvote

DUTP-a prima zahtjeve za tarifne suspenzije i kvote
DRŽAVNI URED ZA TRGOVINSKU POLITIKU

Republika Hrvatska je članstvom u EU preuzela zajedničku trgovinsku politiku EU, a time i Carinsku tarifu Europske unije.  Sniženje carina je moguće kroz mehanizam tarifnih suspenzija/kvota kao posebne trgovinske mjere u Europskoj uniji. Osnovni cilj odobravanja tarifnih suspenzija/kvota usmjeren je jačanju konkurentnosti industrije zemalja Europske unije uvozom sirovina, polugotovih proizvoda ili sastavnih dijelova, a koji se ugrađuju u gotove proizvode iz zemalja ne članica Europske unije, uz sniženu ili nultu stopu carine.

Zahtjev se podnosi Europskoj komisiji putem nadležnog tijela države članice – Republika Hrvatska/Državni ured za trgovinsku politiku - koja u Radnoj skupini za gospodarska tarifna pitanja EU prezentira zahtjev i zastupa interese podnositelja.

Zainteresirane tvrtke najkasnije do 2. rujna 2013. Državnom uredu za trgovinsku politiku podnose zahtjeve za tarifnom suspenzijom/kvotom koji sadržavaju sljedeće dokumente:

  • Zahtjev za tarifne suspenzije/kvote na  hrvatskom i  engleskom jeziku (priloženo u nastavku)
  • Izjava da proizvodi nisu predmet ekskluzivnog trgovinskog ugovora  na hrvatskom i  engleskom jeziku (priloženo u nastavku)
  • Zahtjev za produženje tarifne suspenzije/kvote na  hrvatskom i  engleskom jeziku (odnosi se na odobrenu tarifnu suspenziju/kvotu) - /priloženo u nastavku

 
OBRASCI

Dokumenti se dostavljaju elektronskim putem na adresu: Državni ured za trgovinsku politiku, e-mail: tatjana.vinkovic@dutp.hr; tel. 6444 623, fax: 6444 601 ili nada.mincic@dutp.hr; tel. 6444 624, fax. 6444 601. 

Detaljnije informacije i obrasci nalaze se na web stranici Državnog ureda za trgovinsku politiku u dijelu POZIV GOSPODARSTVENICIMA.

Podijeli
li
0