Đuro Đaković i Patrija zajednički nastupaju na trećim tržištima

Đuro Đaković i Patrija zajednički nastupaju na trećim tržištima
Đuro Đaković i Patrija zajednički nastupaju na trećim tržištima

Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila sklopila je s finskim naručiteljem Patria Land Systems ugovor o proizvodnji i isporuci borbenih oklopnih vozila za treća tržišta vrijedan 26 milijuna eura, izvijestili su u četvrtak iz Đure Đakovića.

Đuro Đaković Specijalna vozila tvrtka je iz sastava Đuro Đaković Holdinga, a s finskom tvrtkom iz sastava Grupe Patria sklopila je ugovor o proizvodnji i isporuci borbenih oklopnih vozila "Patria AMV 8x8", navode iz holdinga.

Podsjećaju da su Patria i Đuro Đaković do sada već surađivali na proizvodnji i isporuci borbenih oklopnih vozila za hrvatsko Ministarstvo obrane, kada su Đuro Đaković Specijalna vozila proizvela borbena vozila za hrvatsku vojsku, dok je Patria osigurala svu potrebnu tehnologiju.

Posao za hrvatsku vojsku, ističu iz Đure Đakovića, stvorio je temelje za izlazak na treća tržišta nakon kojeg je potpisan i Okvirni sporazum o suradnji ove dvije tvrtke u zajedničkom nastupu na trećim tržištima za prodaju borbenih oklopnih vozila.

Predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga Tomislav Mazal prigodom potpisivanja tog ugovora izjavio je kako je ovo prvi izvozni projekt u obrambenoj industriji za Đuro Đaković nakon gotovo 30 godina kada je Đuro Đaković proizveo i isporučio tenkove M-84 za Kuvajt. 

Čelni čovjek Patria Land Systemsa Mika Kari je istaknuo da je "Patria zadovoljna suradnjom s Grupom Đuro Đaković i ovaj ugovor pokazuje snažnu predanost nastavku dugogodišnjeg partnerstva između Patrije i Đure Đakovića i u budućnosti".

Izvor: HINA

Podijeli
li
0