Dodijeljene nagrade HUM-CROMA-e za menadžera godine

Dodijeljene nagrade HUM-CROMA-e za menadžera godine
Dodjela nagrada HUM-CROMA-e

U četvrtak je, u hotelu "Westin", pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića, održana svečana dodjela nagrade "Menadžer godine" u organizaciji Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA.

U pozdravnom govoru, Ana Soldo, predsjednica HUM-CROMA-e, uz čestitke svim laureatima naglasila je ulogu menadžera i poduzetnika:"Najvažniji sastojak gospodarskog uspjeha su ljudi, menadžeri i poduzetnici - oni su pokretači svega u društvu i na njihovoj inovativnosti, entuzijazmu, usmjerenosti, radu i brizi o održivosti i budućim generacijama počiva uspjeh svake suvremene tvrtke i zemlje. Stoga se CROMA i usmjerila poticanju poduzetničkog duha i autentičnosti, osnaživanju i edukaciji te stvaranju budućih lidera za društvo koje želimo postati."

Ukupno je dodijeljeno 11 nagrada podjeljenij po različitim kategorijama. Kriteriji pri izboru menadžera godine su rezultati tvrtke, odnosno bilanca uspjeha i stvarnih kvalitativnih pokazatelja poslovanja (udio na domaćem tržištu, rast izvoza, broj novostvorenih ili sačuvanih radnih mjesta, fizički opseg poslovanja, naturalni pokazatelji rasta itd.), upravljanje društvenim i okolišnim utjecajima poduzeća, ali i javni i društveni angažman u području strukovnih, humanitarnih, kulturnih, športskih ili drugih aktivnosti.

Dobitnik nagrade menadžer godine u kategoriji velikih poduzeća je Sergio Galošić, predsjednik Uprave Klimaoprema d.d., kompanije koja je u proteklih 6 godina koliko je Sergio Galošić na čelu, udvostručila broj zaposlenih, s 330 na 680, u 2021. godini ostvarila više od 1.100.000.000 kn prihoda i izvezla 92,5% svojih proizvoda i usluga.

Nagradu za životno djelo, posthumno, dobio je Tihomir Premužak dugogodišnji predsjednik Uprave Vetropack Straža d.d. U vrijeme njegovo upravljanja (od 2012. do 2022. godine) provedena je najveća i najkompleksnija investicija u povijesti tvrtke koja je obuhvaćala instalaciju nove proizvodne linije i značajne infrastukturne zahvate kojima je moderniziran izgled tvornice te povećan kapacitet proizvodnje za 50 posto. U 2021. tvrtku je prvi puta doveo do prihoda većeg od milijarde kuna. Svoj društveni angažman Tihomir Premužak pokazao je, između ostalog, i vođenjem HUM-CROMA-e od 2019.godine do svoje prerane smrti u ljeto 2022.godine.

Predajući nagradu Ana Soldo, predsjednika HUM-CROMA-e kazala je:

"U svojem kratkom osvrtu na Tihomira, istakla bih njegovu privrženost ljudima, njegovu autentičnost, želju i rad na stvaranju boljeg društva. Svojim nesebičnim radom u mnogim državnim institucijama i udrugama, kao i u dugogodišnjem uspješnom radu u Vetropack Straži, dao je ogroman osobni doprinos razvoju hrvatskog gospodarstva te postao ogledan primjer izvrsnosti menadžerske struke te vrhunskih profesionalnih i etičkih standarda menadžmenta.

Ostali dobitnici nagrada menadžer godine su:

  • Adam Đanić, direktor CEKOM NI Nova Gradiška u kategoriji projektni menadžer,
  • Ivan Artuković, predsjednik Uprave Franck d.d., u kategoriji mladi menadžer,
  • Zvonko Popović, osnivač i direktor KANAAN d.o.o. iz Donjeg Miholjca poduzetnik godine u kategoriji poduzetnik godine,
  • Ivan Križanec, vlasnik i direktor WE-KR d.o.o. iz Lepoglave poduzetnik godine u kategoriji veliki poduzetnik
  • Robert Mustač, predsjednik Uprave Messer Croatia plin d.o.o. u kategoriji inozemno poduzeće,
  • Marko List, direktor Consultare d.o.o. iz Vrbovca u kategoriji mikro-poduzeća
  • Mišel Sirotić, vlasnik i direktor Aura proizvodi d.o.o. iz Buzeta u kategoriji mala poduzeća
  • Ivanka Mabić Gagić, izvršna direktorica hrvatske podružnice tvrtke Httpool by Aleph (Noovo Internet d.o.o.) iz Zagreba u kategoriji srednja poduzeća.

Od ove godine HUM-CROMA dodjeluje i nagradu "Tihomir Premužak" za pozitivan društveni utjecaj u znak sjećanja na izniman angažman i doprinos kojim je Tihomir zadužio cjelokupnu gospodarsku i društvenu zajednicu.

Prva dobitnica nagrade "Tihomir Premužak" je Ana Soldo, regionalna direktorica Quehenberger logistics d.o.o. za angažman u Zakladi za sigurnost u prometu "Petrin korak".

Nakon dodjele nagrada, održana je i panel diskusija na temu "Perspektiva hrvatskog gospodarstva" na kojoj su sudjelovali nekadašnji dobitnici nagrade mladi menadžer, a danas vrlo uspješni direktori i poduzetnici; Manuela Šola, izvršna direktorica Komunikacijski laboratorij, Stiven Toš, izvršni direktor Bomark Pak, Denis Nemčević, predsjednik Uprave Spider Grupe te ovogodišnji dobitnik nagrade mladi menadžer; Ivan Artuković, predsjednik Uprave Franck d.d.

Direktorica HUM-CROMA-e, Danijela Milić, zatvorila je svečanost dodjele nagrade Menadžer godine te čestitajući svim dobitnicima pozvala ih da svoja znanja i iskustva prenesu i na nove, mlade generacije menadžera.

Izvor: HUM-CROMA

Podijeli
li
0