CETA pruža odlične mogućnosti izvoznicima, poduzetnicima i inovatorima

CETA pruža odlične mogućnosti izvoznicima, poduzetnicima i inovatorima
Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u posjetu Kanadi

Predsjednik Hrvatskog Sabora Gordan Jandroković sastao se u Ottawi s nizom kanadskih vladajućih i oporbenih dužnosnika koji su mu prenijeli zainteresiranost te zemlje za gospodarsku suradnju s Hrvatskom, osobito u turizmu, brodogradnji i IT sektoru, priopćio je u Sabor.
 
Jandroković, koji boravi u višednevnom posjetu Kanadi, razgovarao je s Navdeepom Bainsom, ministrom inovacija, znanosti i ekonomskog razvoja, Pamelom Goldsmith-Jones, parlamentarnom tajnicom ministra međunarodne trgovine, čelnikom opozicije Andrewom Scheerom, parlamentarnim izaslanstvom Kanade pri NATO-u te s Kanadsko-hrvatskom međuparlamentarnom skupinom prijateljstva.
 
Ministar Bains zahvalio je Hrvatskoj na ratifikaciji CETA-e, Sveobuhvatnog gospodarskog i trgovinskog sporazuma između Kanade i EU-a, koji, istaknuto je, pruža odlične mogućnosti izvoznicima, poduzetnicima i inovatorima.
 
Sugovornici su se složili da su se CETA-om, koja je privremeno stupila na snagu potkraj  rujna ove godine, stekli uvjeti koje bi obje strane te gospodarstvenici trebali iskoristiti i povećani međusobnu trgovinsku razmjenu Hrvatske i Kanade.
 
Jandroković je zatražio podršku Hrvatskoj za članstvo u Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) za što je, rekao je Bains, Kanada potpuno otvorena, stoji u priopćenju.
 
Jandroković i Goldsmith-Jones su područjima velikog potencija razvoja istaknuli turizam, infrastrukturne projekte, brodogradnju, izvoz hrvatskih prehrambenih proizvoda te sektor IT tehnologije.
 
O proširenju gospodarske suradnje bilo je riječi i na susretu s hrvatsko-kanadskom skupinom prijateljstva koju vodi kanadski političar hrvatskog podrijetla, bivši gradonačelnik Hamiltona i zastupnik u parlamentu Bob Bratina.

Izvor: HINA

Podijeli
li
0