Prva generacija hrvatskih ITM menadžera

Prva generacija hrvatskih ITM menadžera
ITM Croatia 2014

Ministarstvo poduzetništva i obrta je od srpnja do prosinca 2014. godine, u suradnji International Worldwide Foundation iz Kraljevine Švedske, provodilo Program obrazovanja za međunarodno poslovanje International Trade Management ITM 2014. Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras je 11. prosinca 2014., zajedno sa švedskim veleposlanikom Larsom Schmidtom i predsjednikom Fondacije ITM Worldwide Hasseom Karlssonom,  uručio diplome sudionicima.

International Trade Management koncept je razvijen pod pokroviteljstvom Europske unije, u suradnji trgovinskih vijeća i udruga malih i srednjih poduzetnika sedam europskih država (Švedske, Norveške, Islanda, Grčke, Mađarske, Slovenije i Litve) te je bio proglašen najboljim konceptom obrazovanja za međunarodno poslovanje od strane Europske komisije. International Trade Management koncept je kombinacija seminara, radionica, individualnog savjetovanja te međunarodnog umrežavanja koji svojom praktičnom orijentacijom razvija izvozne sposobnosti u subjektima malog gospodarstva te ih usmjerava na pomno planiranje međunarodnih aktivnosti, uz uštedu vremena i sredstava.

Program obrazovanja za 14 polaznika – zaposlenika hrvatskih tvrtki koji rade na poslovima vezanim za međunarodno poslovanje, odvijao se u Zagrebu i Švedskoj, na engleskom jeziku, u trajanju do 24 dana, kroz sljedeće aktivnosti:

  • radionice „Putovnica za izvoz“ u okviru kojih su polaznici, uz dodatna individualna savjetovanja međunarodno priznatih stručnjaka, izrađivali izvozne poslovne planove za tvrtke u kojima su zaposleni;

  • seminare koje su održali međunarodno priznati stručnjaci na područjima: istraživanje međunarodnih tržišta, multikulturalnost, tržišne strategije, upravljanje promjenama, vještine prodaje za izvoz;

  • individualna savjetovanja;

  • međunarodno umrežavanje i studijski posjet švedskim tvrtkama.

Prednosti sudjelovanja u Programu obrazovanja za međunarodno poslovanje International Trade Management za tvrtke i polaznike su povećanje izvoza, stjecanje najnovijih znanja i vještina na području međunarodnog poslovanja te izrađen izvozni poslovni plan.
 
Više o Programu obrazovanja na www.itmworldwide.org

Podijeli
li
0