Anketa EK vezana uz pregovore TTIP

otvorena do 15. prosinca 2014.

Anketa EK vezana uz pregovore TTIP
TTIP

Europska unija (EU) i SAD trenutačno pregovaraju o sporazumu o trgovini koji se naziva Partnerstvo za transatlantsku trgovinu i ulaganja (TTIP). Cilj mu je poticati razvoj oba gospodarstva olakšavanjem prodaje proizvoda i usluga preko Atlantika – posebno za mala i srednja poduzećai pritom, naravno, održati, visoku razinu zaštite potrošača, okoliša itd.

Anketa za MSP-ove u kontekstu Partnerstva za transatlantsku trgovinu i ulaganja između Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država

Zahvaljujući ovoj anketi mogli biste svojem poduzeću olakšati poslovanje u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Ispunjivanje ankete trajat će okvirno 15 – 20 minuta. Svojim odgovorima dat ćete ključne informacije o preprekama trgovini s kojima se europske industrije i pojedina poduzeća trenutačno suočavaju u SAD-u te bi vam to moglo pomoći da smanjite troškove i proširite svoje poslovanje.

Za vaše bi poduzeće to moglo značiti ukidanje carina koje vaši klijenti – ili mogući klijenti – u SAD-u moraju plaćati na proizvode koje izvozite. Ako uvozite proizvode iz SAD-a, to bi moglo značiti ukidanje carina koje na njih plaćate. Time bi se vašem poduzeću moglo olakšati i ispunjivanje zahtjeva u području zdravlja, sigurnosti i ostalih administrativnih zahtjeva u SAD-u, a vašim dobavljačima u SAD-u ispunjivanje zahtjeva EU-a.

Ambicioznim TTIP-om povećat će se ukupan izvoz EU-a u SAD za 28 %, što je jednako izvozu proizvoda i usluga EU-a u vrijednosti od dodatnih 187 milijardi EUR. Svojim doprinosom ovoj anketi pomoći ćete osigurati da vaše poduzeće bude dio tog rasta.

Na temelju vaših odgovora pregovarači Komisije moći će dogovoriti najveće moguće pogodnosti za europske građane i poduzeća kao što je vaše. Bez vašeg doprinosa bit će im mnogo teže znati koja pravila vlade SAD-a (ili bilo koje od saveznih država SAD-a) utječu na europska poduzeća. Vaše znanje od ključne je važnosti.

Odgovore je potrebno dostaviti prije 15. prosinca 2014.

Anketa na hrvatskom jeziku dostupna na poveznici:

http://ec.europa.eu/yourvoice/ipm/forms/dispatch?form=TTIPSME&lang=hr 


VIŠE INFORMACIJA: Internetska stranica TTIP-a  

Podijeli
li
0