Altpro u 25 godina - od pet do 150 zaposlenika i prisutnosti u 48 zemalja

Altpro u 25 godina - od pet do 150 zaposlenika i prisutnosti u 48 zemalja
Zvonimir Viduka, ALTPRO d.o.o.

Tvrtka Altpro obilježila je 25 godina rada tijekom kojih je od pet zaposlenika u Tehnološkom parku grada Zagreba izrasla u tvrtku od 150 zaposlenika koja svoje inovacije u području željezničke signalizacije i sigurnosti izvozi u 48 zemalja svijeta, istaknuto je u petak na prigodnoj svečanosti.
 
Tvrtka je s radom počela 1994. godine i bavi se razvojem i proizvodnjom signalno-sigurnosne opreme za željeznička vozila i infrastrukturu. Proizvodi tvrtke, kako je istaknuto, u potpunosti su razvijeni u Hrvatskoj na bazi vlastitog znanja te su dokazali svoju konkurentnost na globalnom tržištu.
 
Najaktivnija tržišta Altproa su u jugoistočnoj Europi i na jugoistoku Azije, gdje je već dugi niz godina jedan od najvećih hrvatskih izvoznika. Otvaranje velikih tržišta Kine i Indije je kruna dosadašnjih napora za prodor u taj prometno vrlo bitan dio svijeta gdje tvrtka već radi na konkretnim projektima, ističu iz te tvrtke.
 
Novim investicijama u zadnje dvije godine, Altpro je postao najveći proizvođač sigurnosne opreme za željeznicu u jugoistočnoj Europi te je početkom lipnja nagrađen i "Zlatnim ključem", nagradom udruge Hrvatski izvoznici, za najinovativnijeg izvoznika u 2018. godini.
 
Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Mario Antonić je istaknuo kako je tvrtka Altpro primjer, slika kako bi stvari u hrvatskoj industriji trebale izgledati.
 
"Altpro je generator onih vrijednosti koje Ministarstvo gospodarstva posebno promiče - investicije, inovacije, industrija i izvoz", rekao je, dodajući kako je Altpro i primjer tvrtke koja zna koristiti poticajna sredstva ministarstva i sredstva iz fondova EU.
 
Vjerujem da će brojne aktivnosti koje provode ministarstvo i Vlada biti dobra podrška onome što Altpro smjera u idućim  godinama, poručio je Antonić.
 
Osvrnuvši se na proteklih 25 godina direktor Altproa Zvonimir Viduka je rekao kako svi uvijek pitaju što znači ta komplicirana riječ Altpro. "A ona je vrlo jednostavna - raditi alternativne proizvode, ono što drugi ne rade. I to radimo i danas - raditi što drugi ne rade i što radi što manje konkurencije", rekao je.
 
Danas smo tvrtka sa 25 godina iskustva u istraživanju, razvoju, tvrtka s gotovo 150 zaposlenih prisutna u 48 zemalja, istaknuo je Viduka.
 
I on je naglasio važnost inovacija, industrije, investicija i izvoza. Inovacije i ulaganje u razvoj zaposlenika ostale su temelji razvoja tvrtke i čine ju globalno konkurentnom i spremnom na sve tržišne izazove, rekao je Viduka.
 
Podsjetio je da je Altpro potkraj travnja prošle godine u Odri, kraj Zagreba, otvorio Razvojno-inovacijski centar za vozila "ODRA 2", vrijedan 25 milijuna kuna. Izgradnja je financirana kroz program "Pronalasci" Hrvatske banke za obnovu i razvitak, uz podršku HAMAG-BICRO-a te bespovratnim sredstvima iz natječaja "Kompetentnost i razvoj MSP" koji je raspisalo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.
 
Prema ranije objavljenim podacima, do kraja 2020. godine, Altpro planira završiti i greenfield investiciju u "Mehatronički centar ODRA 3", čime bi objedinio svoje poslovanje na jednoj lokaciji u Odri kraj Zagreba.

Izvor: HINA

Podijeli
li
0