AD Plastik Grupa ugovorila nove poslove vrijedne 53,2 milijuna eura

AD Plastik Grupa ugovorila nove poslove vrijedne 53,2 milijuna eura
AD PLASTIK d.d.

AD Plastik Grupa ugovorila je nove poslove na europskom tržištu za Stellantis Grupu ukupne vrijednosti 53,2 milijuna eura s predviđenim trajanjima projekata od sedam, odnosno osam godina, ističe se u objavi AD Plastik Grupe.

- Ugovaranje novih poslova osigurava nam stabilno i sigurno planiranje i poslovanje u budućnosti. Stellantis Grupa jedan je od najvećih globalnih proizvođača automobila i samim time vrlo značajan kupac u našem portfelju. Nastala je spajanjem naših poznatih kupca FCA I PSA Grupe, s kojima nastavljamo uspješnu suradnju. Ugovoreni poslovi u vrijednosti od 53,2 milijuna eura pokazatelj su naše kvalitete i pouzdanosti na kojima temeljimo svoje poslovanje – rekao je Marinko Došen predsjednik Uprave AD Plastik Grupe

Podsjetimo, ova vijest dolazi, nakon što je Ad Plastik ove godine u travnju već ugovorio nove poslove u Rusiji u vrijednosti 16,6 milijuna eura, dok su za europsko tržište ugovoreni poslovi ukupno vrijedni 7,1 milijun eura.

Grupa je u Rusiji ugovorila nove poslove s AvtoVAZ-om u vrijednosti 10,4 milijuna eura s predviđenim trajanjem projekta od osam godina. Za to tržište ugovoreni su poslovi i s Nissanom te VW Grupom u vrijednosti 6,2 milijuna eura s predviđenim trajanjem projekta od šest, odnosno četiri godine.

Za europsko tržište ugovoreni su poslovi sa PSA Grupom za nekoliko vozila u ukupnoj vrijednosti od 7,1 milijuna eura, a predviđeno trajanje projekata je četiri i osam godina.

AD Plastik vodeća je kompanija za razvoj i proizvodnju komponenti za interijere i eksterijere automobila u Hrvatskoj i jedna od vodećih u istočnoj Europi. Radi se o multinacionalnoj kompaniji s osam proizvodnih lokacija u pet zemalja, dok njihove operativne aktivnosti sežu na pet kontinenata, u više od dvadeset zemalja. Surađuju s kupcima njihovih proizvoda od rane faze razvoja do finalnog proizvoda. Proizvode AD Plastik Grupe u svoja vozila ugrađuju gotovo svi najjači europski i svjetski proizvođači automobila.

Ukupna vrijednost ugovorenih novih poslova ove godine za AD Plastik iznosi 76,9 milijuna eura.

Izvor: Lider

Podijeli
li
0