AD Plastik grupa u Rusiji ugovorila nove poslove

AD Plastik grupa u Rusiji ugovorila nove poslove
AD Plastik grupa u Rusiji ugovorila nove poslove

AD Plastik grupa ugovorila je nove poslove s ruskim AvtoVAZ-om ukupne vrijednosti 57,7 milijuna eura za novi model Lade Nive, te tri milijuna eura vrijednu proizvodnju dijelova za Nissan Qashqai, također u Rusiji, priopćeno je u utorak iz solinske tvrtke.

Nova Lada Niva, najdugovječnije vozilo na ruskom tržištu, proizvodit će se u tvornici AvtoVAZ u Togliattiju i u odnosu na model koji je na tržištu više od sedamnaest godina doživjet će potpuni redizajn.

AD Plastik Togliatti za Ladu Nivu proizvodit će razne komponente eksterijera poput obruba prednjih i zadnjih odbojnika, obloga blatobrana, ublaživača udara, štitnika prednjeg i zadnjeg blatobrana te bočnih letvica vrata. Osim za proizvodnju, AD Plastik grupa zadužena je i za razvoj rešetki vjetrobranskog stakla i vanjskih obloga stupova, kaže se u priopćenju.

Početak serijske proizvodnje planiran je u prvom tromjesečju 2023., a predviđeno trajanje projekta je deset godina. Ugovoreni su i novi poslovi ukupne vrijednosti tri milijuna eura za Nissan Qashqai, čije će se prednje obloge blatobrana proizvoditi u AD Plastiku Kaluga, također u Rusiji.

Početak serijske proizvodnje planiran je u zadnjem tromjesečju 2022. s predviđenim trajanjem projekta od šest godina, ističu iz AD Plastika.

Izvor: HINA

Podijeli
li
0