AD plastik dobio novi certifikat od automobilskog diva ušavši time u elitni razred dobavljača

AD plastik dobio novi certifikat od automobilskog diva ušavši time u elitni razred dobavljača
Marinko Došen predsjednik Uprave AD PLASTIK d.d.

Zagrebačka tvornica AD Plastik grupe u četvrtak je dobila Ford Q1 certifikat, koji se smatra pokazateljem izuzetne kvalitete u automobilskoj industriji diljem svijeta i dodjeljuje se dobavljačima Forda koji su postigli izvrsnost prema različitim kriterijima.

Predsjednik Uprave AD Plastik Grupe Marinko Došen ocijenio je tom prigodom kako radi o velikom danu za njihovu tvornicu u Zagrebu, odnosno za cijeli AD Plastik.

“Svako priznanje obvezuje, a pogotovo kada dolazi od jednog od najvećih proizvođača na svijetu, od Forda. Ovo je potvrda naše pouzdanosti i kvalitete u svakodnevnom radu, ali i rezultat rada svih naših zaposlenih i želim im se na tom posebno zahvaliti”, rekao je Došen.

Istaknuo je dobivanjem certifikata ušli u elitni razred dobavljača Forda te postali dobavljač prve razine.

Po Došenovim riječima, Europa je primarno tržište AD Plastika te su u Europi u zadnje dvije godine ugovorili  300 milijuna eura novih poslova.

Dodao je da su iza njih najgori dio poslovanja, a vezano uz događanja u Ukrajini i Rusiji.

Najavio je mogućnost novih zapošljavanja u AD Plastik grupi, naglasivši da je auto industrija jako dinamična.

Čelni čovjek AD Plastika nije želio prognozirati poslovanje za ovu godinu, rekavši, međutim, da je popustio veliki pritisak koji se dogodio lani na energente i sirovine, a što daje nadu za umjereni optimizam.

Direktor zagrebačkog pogona AD Plastika Mario Barunica rekao je kako se samo rijetke tvrtke mogu pohvaliti Q1 certifikatom Forda te da je to priznanje od velikog značaja za njihovu tvrtku.

U zagrebačkoj tvornici AD Plastika na Jankomiru radi nešto više od 500 djelatnika, a Barunica je naglasio da je Ford jedan od ključnih kupaca za Radnu jedinicu Zagreb. AD Plastik je, kako je istaknuo, dao sve od sebe da zadovolji njihove zahtjeve i osigura njihovo povjerenje.

“Q1 certifikat je nešto što nije lako za postići, proces je dugotrajan i zahtjevan, a na procesu su radili zajedno i djelatnici centralnih službi i Radne jedinice Zagreb”, rekao je Barunica.

Certifikat, po njemu, osigurava temelj i podlogu za njihov rad te obvezu u smislu rokova proizvodnje. Prema Fordu odnosno njihovoj podružnici u Rumunjskoj se, kako je rečeno, svakodnevno isporučuje više tisuća dijelova iz AD Plastika.

Uručujući certifikat Marinku Došenu, predstavnik Forda David Parka također je kazao da je Q1 certifikat simbol standarda za kvalitetu.

Zahvalio je cijelom timu AD Plastika u Zagrebu za postignuće kojim su dobili taj certifikat.

Inače, AD Plastik je vodeća kompanija za razvoj i proizvodnju komponenti interijera i eksterijera automobila u Hrvatskoj i jedna od vodećih u Istočnoj Europi.

Sjedište AD Plastika je u Solinu, a u Hrvatskoj ima pogone i u Zagrebu. Ukupno AD Plastik ima osam proizvodnih lokacija u pet zemalja, a njihove operativne aktivnosti sežu na pet kontinenata, u više od dvadeset zemalja.

Izvor: Poslovni dnevnik

Podijeli
li
0