Održana 10. konvencija - dodjeljeni Zlatni ključevi za 2014.

1. lipnja 2015., Zagreb, Hotel Westin

Održana 10. konvencija  - dodjeljeni Zlatni ključevi za 2014.
Dobitnici Zlatnog ključa za 2015. godinu

Udruga Hrvatski izvoznici, sa svojim partnerima - Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak, Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom udrugom poslodavaca, Hrvatskom udrugom nezavisnih izvoznika softvera, Financijskom agencijom i Klubom izvoznika,  pod visokim pokroviteljstvom  Vlade Republike Hrvatske, organizirala je  1. lipnja 2015., u Zagrebu, 10. KONVENCIJU HRVATSKIH IZVOZNIKA.

U sklopu 10. konvencije, održana je i svečanost dodjele nagrada "Zlatni ključ" najboljim izvoznicima u 2014. godini, koju dodjeljuje udruga Hrvatski izvoznici. ''Zlatni ključevi'' dodijeljeni su u kategorijama najbolji veliki, najbolji srednji i najbolji mali izvoznik te najinovativniji izvoznik u 2014. Uz to, posebno su nagrađeni i najbolji izvoznici za 14 najznačajnijih hrvatskih izvoznih tržišta.  Informaciju o dobitnicima i nominiranim društvima po kategorijama možete pronaći u dolje navedenom dokumentu..

Nakon svečanosti dodjele nagrada ''Zlatni ključ'' održana je središnja panel rasprava 10. konvencije na temu „Dobici i gubici za hrvatske izvoznike od članstva RH u EU“.

Sudionici u raspravi bili su prof.dr.sc. Branko Grčić, potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja i fondova EU, prof.dr.sc. Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke, g. Boris Lalovac, ministar financija RH, doc.dr.sc. Tomislav Ćorić, profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, prof.dr.sc Marijana Ivanov, profesorica na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te g. Darinko Bago, predsjednik Hrvatskih izvoznika. Također, na panelu je zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović predstavio novi portal Vlade RH koji će na adresi www.izvoz.gov.hr od 2. lipnja 2015. biti na usluzi izvoznicima. Portal je realiziran kao mjera Akcijskog plana podrške izvozu 2014.-2015. i rezultat je zajedničkog rada članica Vladinog Povjerenstva za internacionalizaciju.

U poslijepodnevnom dijelu programa održane su tri paralelne radionice na teme:

                1. Monetarna politika i izvoz
                2. Financiranje i osiguranje izvoznog posla
                3. Fondovi EU: koristi za izvoznike
                4. Izazovi stranih tržišta – pogled iz financijskog i poreznog kuta

Na kraju 10. konvencije, Hrvatski izvoznici usvojili  su Deklaraciju Hrvatskih izvoznika 2015. tekst koje možete preuzeti u nastavku.

SVI MATERIJALI S KONVENCIJE DOSTUPNI SU NA:

http://www.hrvatski-izvoznici.hr/konvencija


Podijeli
li
0