Održano predavanje: Upućivanje radnika na rad u drugu članicu EU

Održano predavanje: Upućivanje radnika na rad u drugu članicu EU
Predavanje: Upućivanje radnika na rad u drugu državu članicu

Hrvatski izvoznici organizirali su 14. svibnja 2015. predavanje na temu „Uspješno upućivanje radnika na rad u drugu državu članicu EU“.

Predavanje je bilo praktične prirode, s konkretnim uputama i primjerima iz prakse. Obradili su se, među ostalim, radno-pravni aspekti u okviru upućivanja radnika, radne dozvole te dozvole i potvrde o upućivanju, prijave radnika u građevini, prijava pružanja usluga te socijalno osiguranje radnika. 

O pravilima o upućivanju radnika na rad u drugu državu članicu predavali su Dalibor Amanović i Antonija Krolo-Vasilj iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Više informacija o upućivanu radnika možete naći u praktičnom vodiču koji možete preuzeti na donjoj poveznici.

Pravila vezana uz upućivanje radnika na rad u Njemačku predstavio je odvjetnik Savin Vaić, iz Odvjetničkog društva Vaić & Dvorničić d.o.o.

Vrlo koristan vodič za uspješno upućivanje hrvatskih radnika u Austriju u okviru izvršavanja poslovnih naloga za austrijskog nalogodavca, sudionicima je pružila odvjetnica Tanja Cukon, iz Odvjetničkog ureda Cukon.

Na kraju je gost iz Beča, odvjetnik Dr. Karl Newole iz Odvjetničkog ureda Newole, govorio kako efikasno osnovati tvrtku u Austriji.

Materijale s predavanja možete preuzeti u nastavku.


O predavačima:

Savin Vaić, LL.M.

Odvjetnik i partner u odvjetničkom društvu Vaić & Dvorničić d.o.o. iz Rijeke. Završio je poslijediplomski studij na sveučilištu Friedrich-Alexander u Nürnberg-Erlangenu iz područja bankarskog prava obranom magistarskog rada pod naslovom  „Fiducijarno vlasništvo u hrvatskom pravu i odgovarajući instrumenti osiguranja u njemačkom pravu“. Stalni je sudski tumač za njemački jezik pri Županijskom sudu u Rijeci. 

Mag. Tanja Cukon, dipl. iur.

Odvjetnica iz Hrvatske koja pruža usluge pravnog savjetovanja u Hrvatskoj i Austriji. Prije  osnivanja samostalnog ureda, radila je kao odvjetnik suradnik s najvećim austrijskim uredom Wolf Theiss te na nizu međunarodnih projekata, a ponajviše u CEE regiji. Pretežito savjetuje klijente u međunarodnim pravnim pitanjima između Austrije i Hrvatske, fokusirajući se u davanju pravne podrške firmama iz CEE regije u osnivanju njihovih podružnica i poslovanju u Austriji.

 Dr. Karl Newole

Austrijski odvjetnik, s uredom u Beču od 1992. godine i podružnicom u Trstu, Italiji. Radio je za američki odvjetnički ured u Washingtonu D. C. i držao predavanja iz trgovačkog i građanskog prava na fakultetima u Beču i južnoj Austriji. Njegovo područje rada obuhvaća širok spektar pravnih tema vezanih za nacionalno i međunarodno poslovanje, uključujući i pravo javne nabave. Dr. Newole je također redovno angažiran kao in-house trener za međunarodne korporacije i klijente iz građevinske branše.


PREUZIMANJE DOKUMENATA

Podijeli
li
0