Uljanik gradi luksuznu jahtu: Krstarenje će koštati 150.000 dolara po osobi

Uljanik gradi luksuznu jahtu: Krstarenje će koštati 150.000 dolara po osobi
Uljanik gradi luksuznu jahtu

Pulsko brodogradilište Uljanik za australsku kompaniju Scenic, koja se specijalizirala za luksuzna krstarenja rijekama, gradi super luksuznu jahtu dugačku 165 metara, kojom će turisti putovati na Sjeverni i Južni pol.

Brod Scenic Eclipse dizajnom i svime što će imati u svojoj ponudi predstavlja jedinstvenu turističku ponudu.

Australska kompanija reklamira brod kao prvu svjetsku istraživačku jahtu koja će imati šest zvjezdica.

Među ostalim imat će dva helikoptera i podmornicu. Broj putnika ograničen je na 228, a osim toga predviđeno je 170 članova posade.

Kabine, kojih će biti 114, prostrane su i komforne, a neće biti manje od 32 četvorna metra. Najveći apartmani imat će 100 četvornih metara. Brod ima i penthouse od 233 kvadrata s dvije spavaće sobe, zatim barove, francuske, panazijske i talijanske restorane, grijani bazen s pomičnim krovom, jacuzzije unutarnje i vanjske, pa i kazalište s 240 sjedala. Sve kabine imaju balkone, a brod ima i stabilizatore da se ne trese, bez obzira na vremenske neprilike na moru.

Helikopteri će služiti da se turisti prebace na kopno, npr. na Antarktiku, kako bi doživjeli jedinstvene krajolike, dok će podmornica biti namijenjena za sedam osoba kako bi putnici mogli gledati podmorje.

Predviđena cijena putovanja jahtom bit će oko 150.000 dolara po osobi.

Scenic Eclipse je prva super luksuzna jahta koja se gradi u Hrvatskoj, a pretpostavlja se da je gradnja vrijedna oko 200 milijuna eura (oko 1,5 milijardi kuna).

Izvor: Poslovni dnevnik

Podijeli
li
0