Tvrtka Šestan-Busch izvozi 98 posto sveukupne proizvodnje

Tvrtka Šestan-Busch izvozi 98 posto sveukupne proizvodnje
Alojzije Šestan, direktor Šestan & Busch d.o.o.

Antibalističke borbene kacige iz tvornice Šestan-Busch u Prelogu čuvaju glave vojnika i policajaca u čak 70-ak zemalja na svim kontinentima. Tvrtka koja izvozi 98 posto sveukupne proizvodnje pronašla je način kako se boriti sa stranom, mnogo jačom konkurencijom – kvalitetom i razvojem prema svim NATO-ovim standardima, u koji ulaže sav svoj profit.
 
Nastala je udruživanjem s tvrtkom Busch iz Njemačke i ta sinergija funkcionira već 22 godine. U toj se zemlji proizvodi oprema za proizvodnju kaciga, a u Prelogu se kacige izrađuju. Njihovi najveći kupci su arapske i europske zemlje, a dosad su sveukupno prodali oko dva milijuna kaciga, priča Alojz Šestan, vlasnik i direktor kompanije.
 
Naglasio je kako se razgovara s nekoliko kompanija koje bi tvrtku  rado vidjele na američkoj adresi, ali zasad žele ostati u Prelogu i iz Hrvatske opskrbljivati zemlje s kojima već sad rade, pogotovo arapske, koje su najveći naručitelji. Upravo su u Saudijsku Arabiju i Ujedinjene Arapske Emirate isporučili više od 150.000 kaciga, a s njima dogovaraju i mogućnost osnivanja tvrtke s nekim od domicilnih partnera na Arapskom poluotoku u kojoj bi se provodili remont ili montaža. Cilj je tamo osnovati tvrtku za remont s obzirom na to da su isporučili 300.000 kaciga za zemlje Perzijskog zaljeva.
 
O tome se pregovara i u drugim zemljama, primjerice takav bi se servisni centar uskoro mogao osnovati i u Kazahstanu, koji bi bio svojevrstan hub za bivše republike Sovjetskog Saveza, a u pregovorima su i s jednom od zemalja Južne Amerike, jer rade dosta i za Kolumbiju i Čile, a tu priliku zahvaljuju hrvatskoj diplomaciji u Čileu.

Izvor: Lider

Podijeli
li
0