RIZ isporučio dva odašiljača u Saudijsku Arabiju ukupno vrijedna 10 milijuna kuna

RIZ isporučio dva odašiljača u Saudijsku Arabiju ukupno vrijedna 10 milijuna kuna
Hrvatski izvoz

Iz RIZ - Odašiljača izvijestili su da su naručitelju iz Saudijske Arabije isporučili dva odašiljača ukupno vrijedna 10 milijuna kuna.

Riječ je srednjevalnim mobilnim odašiljačkim sustavima koji su u cijelosti proizvod domaćih inženjera i konstruktora. U izradi odašiljača korišten je "know-how" RIZ - Odašiljača kojim se tvrtka pozicionirala u sam svjetski vrh u domeni proizvođača radiodifuzne opreme, kaže se u priopćenju.

Isporuka se sastojala od dva mobilna srednjevalna odašiljača snage 50 i 10 kilovata s pratećom opremom, dva diesel generatora, kao i dvije mobilne srednjevalne antene s automatskim hidrauličkim podizanjem visine 60 metara - jedine antene takve karakteristike i visine u svijetu, navode iz RIZ - Odašiljača.

Isporučeni odašiljački sustavi u mogućnosti su primati i odašiljati satelitske i FM signale te samostalno emitirati u okruženju bez bliskog izvora električne energije.

Sustavi su mobilni te omogućuju brzu promjenu lokacije i visok stupanj automatizacije i daljinskog upravljanja, kaže se u priopćenju.

Izvor: HINA

Podijeli
li
0