Rimac će za Aston Martin raditi baterije

Rimac će za Aston Martin raditi baterije
Rimac automobili

Rimac Automobili dobavljač je baterija za Aston Martin AM-RB 001, hiperautomobil koji Englezi proizvode s Red Bullom, a koji će imati basnoslovnu cijenu, predstavljati sam vrh automobilske tehnologije danas, a iako nepoznate cijene, s obzirom na sve dosad objavljeno o njemu, vjerojatno je već rasprodan.

U službenoj objavi za medije navodi se da 'će AM-RB 001 imati lagani sustav baterija koji proizvodi Rimac Automobili, tvrtka koja je priznata kao svjetski prvak u tehnologiji baterija za automobile visokih performansi'.

U priopćenju se također kaže kako je 'hrvatska tvrtka pokazala svoje sposobnosti s inovativnim modelom Concept-One, prvim i najbržim hiperautomobilom na svijetu na struju'. Riječ je o ogromnom priznanju za Rimac Automobile koji su u društvu svjetski renomiranih dobavljača za AM-RB 001 kao što je npr. Cosworth koji će raditi poseban motor V12, Ricardo koji će raditi mjenjač te Bosch.

Mate Rimac
na Facebooku je objavio da još nisu dobili odobrenje za objavu informacija o ovom poslu i zamolio da ga se ne pita za više informacija dok ne dobiju zeleno svjetlo iz Aston Martina.

Izvor: www.tportal.hr

Podijeli
li
0