Radionica HIZ-a: Internacionalizacija poslovanja

u petak, 21. travnja 2023. g. od 10.00 sati

Radionica HIZ-a: Internacionalizacija poslovanja
Izvoz

Udruga Hrvatski izvoznici organizira radionicu na temu: Internacionalizacija poslovanja, u petak, 21. travnja 2023. g. od 10.00 sati, u KONČAR Elektoindustrija d.d., Fallerovo šetalište 22, 11. kat, u Zagrebu.

Internacionalizacija poslovanja je veliki potencijal za poduzeća koja žele smanjiti ovisnost o domaćem tržištu, iskoristiti viškove odnosno povećati proizvodne kapacitete, te u konačnici ostvariti rast i razvoj poduzeća.

U pripremi izlaska na međunarodna tržišta potrebno je odabrati izvozno tržište, pripremiti strategiju prodaje uz značajnija financijska ulaganja i kvalitetan prodajni tim, izvršiti odabir asortimana - proizvoda ili usluge, te definirati načine izvozne prodaje ili kanala prodaje. Za pripremu prodaje na izvoznim tržišta nije bitna veličina poduzeća nego prilagodljivost i fleksibilnost - mogućnost ponude proizvoda ili usluge koje se mogu diferencirati i istaknuti od postojeće ponude te postići plasman i pozitivne izvozne rezultate.

Prezentaciju će održati gđa. Jasmina Marić Cvijetinović, poslovna savjetnica i trenerica za prodajni menadžment i nabavu, s iskustvom upravljanja širokim segmentom proizvoda i usluga. Stečenim iskustvom u pripremi razvojnih strategija izlaska na međunarodna tržišta, pronalaženju novih kupaca i kanala prodaje, te u procesu nabave, planiranju zaliha i izradi kalkulacije cijena, dati će kratki osvrt na proces internacinalizaje poslovanje.

Na radionici razgovarati će se o razvoju plana internacionalizacije poslovanja, istraživanju tržišta, te o prodajnim procesima koji donose povećanje prodaje odnosno veću produktivnost i plasman robe i usluge - rast prihoda.

Teme radionice:

  • Razvoj plana internacionalizacije poslovanja
  • Istraživanje tržišta
  • Priprema za prodajni proces
  • Ključne faze prodajnog procesa

Radionica je besplatna i namijenjena izvozno orijentiranim hrvatskim poduzećima koja žele smanjuje ovisnost o domaćem tržištu, ostvariti konkurentnost i plasman na izvoznim tržištima.

Molimo da potvrdu sudjelovanja na prezentaciji dostavite na e-mail: info@hrvatski-izvoznici.hr najkasnije do četvrtka, 20. travnja 2023.g. do 12.00 sati.                                                                  

Podijeli
li
0