PRIMACO prvi u Hrvatskoj investira u flotu certificiranu za međunarodni transport farmaceutskih proizvoda

PRIMACO prvi u Hrvatskoj investira u flotu certificiranu za međunarodni transport farmaceutskih proizvoda
Petar Šimić predsjednik Uprave Primaca

Primaco, logistički partner mnogih globalnih i regionalnih farmaceutskih kompanija, prati posljednje svjetske trendove i prvi u Hrvatsku uvodi vozila pojedinačno certificirana za međunarodni transport farmaceutskih proizvoda od strane instituta Ingersoll Rand i Pharmaserv. Između ostalog, vozila će prevoziti proizvode najvećeg svjetskog proizvođača generičkih lijekova, Teva Pharmaceuticals, koji je nedavno uvrstio Primaco u uzak krug svojih transportnih partnera na nivou cijele Europe.

Imajući u vidu iznimno rigorozne zahtjeve farmaceutskih kompanija, u Primaco-u su pri nabavi nove flote odlučili osigurati najviši stupanj kvalitete koji se uopće može postići za transport robe na temperaturnim režimima, uključujući i prehrambene proizvode te proizvode kemijske industrije. Osim navedenih certifikata kojih su nosioci pojedinačno vozila, Primaco kao kompanija auditiran je prema sustavima upravljanja kvalitete ISO:9001 i GDP Pharma.

Primaco se za ovu investiciju odlučio zbog proširenja suradnje s uglednim partnerima. Uz poseban odjel za logistička rješenja u hladnom lancu koji je fokusiran na farmaceutsku i prehrambenu industriju, Primaco obavlja usluge transporta i za energetsku, automobilsku, duhansku, kozmetičku i računalnu industriju.

U zahtjevnom projektu su zbog potrebe za vozilima različitih karakteristika i mogućnosti sudjelovali vodeći dobavljači teretnih vozila i opreme: MAN Auto Hrvatska, Mercedes Star import, Thermoking, Carrier, Schmits i Krone. Projekt financijski prati Unicredit leasing, a osigurava Euroherc.

Kamioni zadovoljavaju najnovije ekološke norme EURO 6, te su opremljeni MAN-ovim i Mercedesovim sustavima sigurnosti i efikasnosti koji su posljednja riječ tehnologije, a što će vozači morati biti posebno školovani.

"Primaco Grupa zapošljava 133 djelatnika u 9 ureda u Hrvatskoj, te ima predstavništva u Srbiji, BiH i Kosovu. Najveći je zračni otpremnik prema broju kilograma prebačenih preko Zračne luke Zagreb, vodeći pomorksi špediter u lukama Rijeka i Ploče, te jedan od najvećih regionalnih cestovnih prijevoznika sa snažnim fokusom na različite industrije. Najnovija investicija dodatno će osnažiti naš vodeći položaj u Hrvatskoj, i pružiti nam zamašnjak za snažnije pozicioniranje na tržištu EU koje je u našoj branši u potpunosti otvoreno i liberalizirano. Ne smijemo se zanositi dobrim rezultatima u Hrvatskoj, jer je jedini pokazatelj konkurentnosti i dugoročne opstojnosti kvalitetan rezultat koji postižemo na europskim i globalnim tenderima kao što je upravo nedavni uspjeh s Tevom", izjavio je Petar Šimić, predsjednik Uprave Primaca.

Podijeli
li
0