Predsjednica RH primila vodstvo HGK, HOK-a, HUP-a i HIZ-a

Predsjednica RH primila vodstvo HGK, HOK-a, HUP-a i HIZ-a
Predsjendica RH s vodstvima HGK, HOK-a, HUP-a i HIZ-a(1/2)

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je 13. ožujka 2015. vodstva Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Hrvatskih izvoznika.

Predstavnici nabrojenih institucija i udruga složili su se u zajedničkoj ocjeni kako pozicija hrvatskoga gospodarstva u ovom trenutku nije sjajna i kako su potrebni značajniji iskoraci za promjenu stanja. Istaknuli su kako je Hrvatskoj prijeko potrebna reindustrijalizacija na novim temeljima te osnaženje izvoza. Nema budućnosti bez proizvodnje i bez izvoza, podcrtali su predstavnici vodećih hrvatskih gospodarskih institucija i udruga.

Sastanak kod Predsjednice RH

Pozdravili su inauguracijski govor Predsjednice Republike u kojem je dala značaj poduzetništvu i poduzetnicima kao onima koji stvaraju nova radna mjesta i kreiraju novu dodanu vrijednost. Ukazali su, između ostalog, na prenormiranost sustava, snažnu antipoduzetničku i antinvesticijsku klimu, izostanak optimizma potrebnog za bilo koji oblik poduzetničkog djelovanja te podcrtali svoj dojam kako se Hrvatska vrti u krug dok svijet ide naprijed.

Pozdravili su poziv Predsjednice Republike na zajedništvo te na nacionalni konsenzus po pitanju izrade gospodarskog plana oporavka Hrvatske te pozvali sve političke i druge relevantne aktere da se na takav afirmativan poziv predsjednice Grabar-Kitarović odgovorno i odazovu. U tom pogledu stavili su sve svoje kapacitete na raspolaganje.

Predsjednica Republike pozvala ih je na pokretanje zajedničke promotivne kampanje kojom bi se isticale pozitivne strane poduzetništva te mladi ljudi poticali na poduzetništvo, kako bi se i na takav način doprinijelo promjeni klime u društvu.

Na kraju susreta dogovorena je redovna komunikacija i nastavak međusobne suradnje.

Podijeli
li
0