Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović dodijelila odlikovanje predsjedniku HIZ-a Darinku Bagi

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović dodijelila odlikovanje predsjedniku HIZ-a Darinku Bagi
Izvor: Ured Predsjednice RH

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je u prigodi Dana državnosti odlikovanja i priznanja istaknutim pojedincima iz područja društvenih i humanističkih djelatnosti.

„Svatko na svoj način i u svome djelokrugu treba pridonijeti razvoju svoje Domovine, kao što ste to učinili svi vi koji ćete danas primiti odlikovanja Republike Hrvatske. Neprestano ponavljam kako naša Domovina ima izvanredne ljude, čiji vrijedan rad često nije poznat u javnosti. Upravo zato ovim odlikovanjima ističemo kako su njihovi napori prepoznati kao snažne poluge uspjeha društvenoga razvoja i općega dobra“, kazala je Predsjednica u svom prigodnom govoru te dodala kako je potrebno što više isticati uspješne i požrtvovne ljude jer su upravo oni poticaj širenju stvaralačkog ozračja, optimizma i samopouzdanja što nam je posebno potrebno u našem suvremenom društvu.

Za osobite zasluge za gospodarstvo, te izniman doprinos razvoju gospodarskih odnosa Republike Hrvatske s drugim zemljama Redom Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića odlikovani su gospodin Luka Burilović, gospodin Darinko Bago, gospodin Đuro Horvat, gospodin Dragutin Kamenski i gospodin Antun Marodi.

Izvor: www.predsjednica.hr

 

Podijeli
li
0