POZIV: Misija za rast EK - Tajvan

TAJVAN - TAIPEI, 3.-5. lipnja 2015.

POZIV: Misija za rast EK - Tajvan
MISSIONS FOR GROWTH

Generalni direktor u Europskoj komisiji odgovoran za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo i mala i srednja poduzeća Daniel Calleja vodit će Misiju za rast u Taipei na Tajvanu, od 3. do 5. lipnja 2015. 

Tajvan je 21. trgovinski partner EU sa prošlogodišnjom bilateralnom trgovinskom razmjenom od 40 milijardi eura. To je napredno gospodarstvo s velikim brojem MSP i tržištem od 23 milijuna potrošača sa velikom kupovnom moći, koje središnju ulogu ima u globalnoj tehnologiji, a posebno u ICT sektoru. EU je najveći strani investitor na otoku, a također tajvanske investicije u EU imaju ogroman potencijal za rast.

Direktor Calleja će biti u pratnji delegacije predstavnika poslovnih udruga i poduzetnika kako bi identificirali poslovne mogućnosti i razgovarali s tajvanskim poduzetnicima o načinu poticanja industrijske suradnje. Cilj ovog posjeta je pomoći europskim kompanijama, posebice malim i srednjim poduzećima, da iskoriste poslovne mogućnosti koje se nude na Tajvanu uključivši poslovne susrete sa lokalnim poduzetnicima.

Identificirani su slijedeći sektori prema specifičnim interesima europskih i tajvanskih industrija:
•          ICT
•          elektronika
•          zelena tehnologija i zaštita okoliša
•          energetika i biotehnologija

Namjera  Misije je da se sastanu politički predstavnici na visokoj razini, ključni industrijski čelnici i lokalni poduzetnici. Misija će se održati u suradnji s prestižnim sajmom za ICT (informacijsku i komunikacijsku tehnologiju) COMPUTEX, najvećim u Aziji i drugim najvećim na svijetu. Zbog važnosti ICT sektora u današnjem poslovanju, mnogim europskim tvrtkama može biti  korisno posjetiti ovaj sajam koji je na glasu kao središte za hi-tech i ICT nabavu, nove proizvode i potpuno nove tehnologije. Očekuje se da će ovogodišnji sajam privući više od 38.000 međunarodnih posjetitelja. Tijekom ove misije biti će organiziran susret sa  Tajvanskim vanjskotrgovinskim razvojnim vijećem (TAITRA) na temu „kako poslovati u Tajvanu i u EU " te je planiran i posjet  znanstvenom parku Neihu.

Prijava za sudjelovanje u Misiji je besplatna, a sudionici sami snose troškove puta i smještaja. Svi zainteresirani mogu se do 17. travnja 2015. registrirati za sudjelovanje u Misiji i prijaviti za bilateralne sastanke preko poveznica:
Registration to the Mission for Growth
Registration to the B2B meetings
Program
Additional information on this Mission
Further information

Podijeli
li
0