Potpisan ugovor o gospodarskoj suradnji Hrvatske i Indije

Potpisan ugovor o gospodarskoj suradnji Hrvatske i Indije
Ministrica Dalić s ministricom trgovine i industrije Republike Indije Nirmal Sitharaman
FOTO:HINA, Damir Senčar

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić i ministrica trgovine i industrije Republike Indije Nirmal Sitharaman potpisale su ugovor između dviju vlada o gospodarskoj suradnji.
 
Ugovor o gospodarskoj suradnji otvara i proširuje područja za jačanje gospodarske suradnje Hrvatske i Indije, izjavila je Martina Dalić nakon sastanka sa svojom indijskom kolegicom i potpisivanja ugovora.
 
Njegovu će provedbu, kako je rekla, pratiti povjerenstvo koje će se osnovati na razini načelnika sektora i koje će se kroz povremene sjednice i susrete baviti mogućnostima unaprjeđenja suradnje i poticanja investicija indijskih gospodarstvenika u Hrvatskoj i hrvatskih u Indiji.
 
Ministrica Sitharaman istaknula je da će ugovor dati snažan okvir za unaprjeđenje i intenziviranje gospodarske, tehničke i tehnološke suradnje, na temeljima uzajamnosti i obostrane koristi.
 
Dodala je kako je uvjerena da će ugovor pridonijeti i razvoju cjelokupnih odnosa Hrvatske i Indije.
 
Povjerenstvo koje se uspostavlja ugovorom radit će na utvrđivanju prilika za suradnju, istaknula je ministrica Sitharaman, najavljujući kako će se održati i indijsko-hrvatski poslovni forum.
 

Izvor: HINA

Podijeli
li
0