Postoje veliki potencijali za gospodarsku suradnju Hrvatske i Kuvajta

Postoje veliki potencijali za gospodarsku suradnju Hrvatske i Kuvajta
Republika Hrvatska otvara prvo veleposlanstvo u Kuvajtu

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ocijenila je u nedjelju nakon sastanka s kuvajtskim državnim poglavarom emirom Sabahom Al-Ahmadom Al-Jaberom Al-Sabahom da postoje veliki potencijali za razvoj gospodarske suradnje između Hrvatske i Kuvajta, osobito na području obrambene industrije.

"Ti su projekti kako u prehrambenoj i prerađivačkoj industriji ... postoje potencijali za hrvatske tvrtke za građevinske radove ovdje u Kuvajtu na infrastrukturi, na željeznicama, izgradnji željezničkih vagona i slično, tako i u području obrambene industrije", rekla je hrvatska predsjednica, koja je u naftom bogati emirat Perzijskog zaljeva doputovala u pratnji manjeg gospodarskog izaslanstva.

U hrvatskom izaslanstvu su uz predsjednicu Grabar-Kitarović i potpredsjednica vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić, načelnik glavnog stožera general Mirko Šundov i predsjednik Islamske zajednice u RH muftija Aziz Hasanović.

U gospodarskom izaslanstvu, čiji je posjet organizirala Hrvatska gospodarska komora nalaze se predstavnici Brodotrogira, Agencije ALAN, Đure Đakovića, Croza i HS Produkta, te Hrvatske turističke zajednice.

Za ponedjeljak je predviđeno svečano otvaranje prvog hrvatskog veleposlanstva u Kuvajtu te susret predsjednice s pripadnicima hrvatske zajednice. Kako se doznaje, Kuvajt planira otvoriti veleposlanstvo u Zagrebu, možda već u drugoj polovici ove godine.

Izvor: HINA

Podijeli
li
0