Paški sir iz Paške sirane dobio zlatnu medalju na Global Cheese Awardsu

Paški sir proizveden ove godine u najstarijoj sirani na otoku Pagu u Paškoj sirani upravo je nagrađen zlatnom medaljom na Global Cheese Awards u Somersetu, najstarijem ocjenjivanju u Engleskoj koje se održava svake godine a prvo je održano 1861. godine.

Ponovno smo dobili  zlatnu medalju za naš Paški sir u istoj kategoriji-Sheep milk speciality cheese, kao i 2017. godine. Znači, zlatnu medalju smo dobili u kategoriji specijalnih ovčjih sireva. I ove godine je sir vrhunski što je potvrđeno ovom nagradom, a uzorak smo uzeli sa police. Naravno da smo vizualno izabrali dva uzorka koja smo poslali na ocjenjivanje, ali takvih kao ovaj Paški sir koji je dobio nagradu, možete naći na policama trgovačkih lanaca. Dakle, jutro nam je donijelo predivne vijesti iz Engleske. Zlatnu medalju sa  Global cheese Awards-a, istaknula je Martina Pernar Škunca voditeljica marketinga u Paškoj sirani.

Global Cheese Awards u  Somersetu je možda najstariji i jedno od najcjenjenijih ocjenjivanja  sireva. Na njemu se okupljaju proizvođači sira svih veličina i sa svih krajeva svijeta. Na Global Cheese Awardsu se omogućuje proizvođačima da pokažu ono najbolje i najnovije što su proizveli. Ovo konkretno ocjenjivanje se održalo u četvrtak navečer, a rezultati su objavljeni jutros.

Od hrvatskih proizvođača sireva, koliko se doznaje, još je Agrolaguna za svoje sireve dobila dvije brončane u dvije kategorije.

Izvor: Jutarnji list

Podijeli
li
0