Osim tržišta EU ciljana su tržišta i SAD, Kanada, Australija, Novi Zeland te Japan

Osim tržišta EU ciljana su tržišta i SAD, Kanada, Australija, Novi Zeland te Japan
Brand Miret

Treća sreća – tako bi se moglo reći za najnoviji poduzetnički korak braće Domagoja i Hrvoja Boljara iz Duge Rese, vlasnika brenda ekoloških, više od 90 posto biorazgradivih tenisica Miret. Za taj proces u uvjetima industrijskog komposta treba im samo tri godine, a klasične tenisice razgrađuju se stotinama i tisućama godina. Boljari su osnivači i vlasnici startupa Miret, koji je nedavno dobio 50.000 eura investicije fonda Fil Rouge Capital, a dosad su u dizajn i proizvodnju tenisica već uložili oko 250.000 eura.

Tražeći alternativu koži i plastici, Boljari su osmislili brend Miret koji smatraju jednim od globalnih pionira na području ekološki održive obuće i jednim od prvih koji nudi radikalni zaokret; on je kruna njihova dugogodišnjeg rada. Ipak, nisu tenisice Miret jedine ekološke na tržištu. Sve se više brendova reklamira kao ekološki, ali Domagoj tvrdi da konkurenti u odnosu na brend Miret imaju samo djelomična rješenja.

Zasad za tenisice Miret postoji veliko zanimanje. Iako su tijekom testne prodaje koja je počela u travnju ove godine imali naviše kupaca u Hrvatskoj, Austriji i Njemačkoj, bilo ih je i iz Velike Britanije, Irske, Francuske, Italije, Nizozemske, Danske, Španjolske, Rumunjske, Švedske, Slovenije i Belgije. Osim tržišta Europske unije ciljana su Miretova tržišta i SAD, Kanada, Australija, Novi Zeland te Japan.

Brend Miret namjerava se u bliskoj budućnosti nametnuti kao svjetski lider u niši ekološke proizvodnje tenisica na svjetskom tržištu. No za to mu treba investicija, a zasad do novca namjerava doći 'crowdfunding'-kampanjom čije se lansiranje priprema za početak iduće godine. Osim što trenutačno unaprjeđuju model tenisica, koje će biti još bolje za okoliš, Boljari namjeravaju predstaviti i nove materijale.

Prihvaćeni smo u 'KIC Climate Accelerator', europski program koji podupire projekte koji se bave zaštitom okoliša, a u Hrvatskoj ga provodi ZICER, što nam je službena potvrda da je naš projekt uistinu usredotočen na dobrobit okoliša, ističe Domagoj.

Izvor: Lider

Podijeli
li
0