Okrugli stol o naplati potraživanja

utorak, 18. rujna 2018.g. od 10 sati, Plaza Event Centar

Okrugli stol o naplati potraživanja s glavnom temom: „Upravljanje potraživanjima: Utjecaj kratkoročnih mjera na dugoročno poslovanje u Hrvatskoj“, održati će se u utorak, 18. rujna 2018. godine, s početkom u 10 sati u Plaza event centru (bivši Hypo centar), Slavonska avenija 6/2,  u  Zagrebu.

Cilj istog je predstaviti individualna i sustavna rješenja upravljanja potraživanjima, koja tvrtkama pomažu da se u potpunosti posvete svom osnovnom poslovanju, čime ostvaruju i poslovne ciljeve.  

Agenda okruglog stola:

  • Okrugli stol službeno će otvoriti ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.
  • nakon otvaranja biti će predstavljeno istraživanje o naplati potraživanja, koje je EOS Matrix proveo petu godinu zaredom među 200 hrvatskih tvrtki.
  • Kratki osvrt na problem naplate potraživanja velikih dugovanja izložit ćeš Zdenko Adrović, direktor Hrvatske udruge banaka.
  • Uvod u panel-diskusiju dat će izv. prof. Aleksandra Maganić predavanjem o nedavno donesenom Zakonu o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima i Zakonu o otpisu dugova fizičkim osobama.
  • U aktualnoj temi panel-rasprave: „Utjecaj kratkoročnih mjera na dugoročno poslovanje u Hrvatskoj“, koja je proizašla iz nedavno donesenih zakonskih odredbi o naplati prezaduženih građana te krize u Agrokoru, sudjelovat će: Davor Oršić (direktor Korporativne riznice Atlantic Grupe), Tajana Horvat (voditeljica Sektora pravne naplate neosiguranih potraživanja, EOS Matrix), Ružica Adamović (članica uprave, HKO), Dario Runtić (predstavnik Udruge gradova), Aleksandra Maganić  (izv. prof., Pravni fakultet Sveučilište u Zagrebu) i predstavnik iz Ministarstva pravosuđa (tbc).
  • Ukratko će bi prezentirane dvije studije slučaja: Sberbank, koju će izložiti Josipa Belić (direktorica odjela Upravljanje rizicima građana, Sberbank) i Link Insurence Brokers, koju će prezentirati Iva Rogović Lekić (managing director LIB).
  • nakon službenog programa slijede dvije radionice u organizaciji HKO-a: „Osiguranje potraživanja na primjeru kompanije Klimaoprema“, Nikola Mustapić i NLP Hrvatske: „Strategija utjecanja na druge“, Saša Tenodi.

Detaljan program možete pronaći na linku: http://lider.events/naplata-potrazivanja/

Podijeli
li
0