Pitanja vezana uz PDV

Pitanja vezana uz PDV
Porezna uprava

Na stranicama Porezne uprave www.porezna-uprava.hr objavljuju se najčešća pitanja i odgovori, kao i upute i mišljenja vezano uz primjenu novog Zakona o porezu na dodanu vrijednost. Do sada objavljena pitanja i odgovore, te upute i mišljenja preuzmite na dolje navedenim poveznicama:

Najčešća pitanja i odgovori u vezi novog Zakona o PDV-u:  

PRVI DIO pročitajte ovdje.

DRUGI DIO pročitajte ovdje.

TREĆI DIO pročitajte ovdje.

Određena pitanja i odgovore na temu izmjena u PDV-u vezanih za pristupanje Republike Hrvatske u Europsku uniju potražite ovdje.


PDV - građevinske usluge

Odgovore na pitanja u vezi Zakona o porezu na dodanu vrijednost (Narodne novine broj 73/13) te Pravilnika o porezu na dodanu vrijednost (Narodne novine broj 79/13 i 85/13) koja se odnose na građevinske usluge pogledajte ovdje.


Posebni postupak oporezivanja PDV-om putničkih agencija

Uputu za posebni postupak oporezivanja putničkih agencija prema Zakonu o porezu na dodanu vrijednost (NN 73/13) pogledajte ovdje.


VAT Refund (Povrat PDV-a)

Zbog razvoja dodatnih funkcionalnosti aplikacije VAT Refund (Povrat PDV-a) registracija u sustav će biti omogućena od 02. rujna 2013. Više o sustavu VAT Refund možete pronaći ovdje.


Izmijenjena XML shema obrasca Porezna na dodanu vrijednost

Obavještavamo korisnike usluge ePorezna da je postavljena izmijenjena XML shema obrasca Prijava porezna na dodanu vrijednost, verzija 7, koju možete pronaći ovdje u datotekama za preuzimanje „Sheme i primjeri“. Korisnici koji su do danas, danom objave izmijenjene XML sheme, već prilagodili format XML-a za PDV obrazac ista se može koristiti jer je kompatibilna s izmijenjenom verzijom.


Poslovanje carinskih skladišta i Duty Free Shop-ova

U nastavku preuzmite mišljenje u vezi Zakona o porezu na dodanu vrijednost.


Obavijest u vezi dodjele PDV identifikacijskog broja

Podijeli
li
0