Norveška ulaganja u cestovnu infrastrukturu

Norveška ulaganja u cestovnu infrastrukturu
Norveška ulaganja u cestovnu infrastrukturu

Tvrtke Implenia i KA Aurstad dobile su od Norveške uprave za ceste ugovor za izgradnju ceste i prateće infrastrukture vrijedan oko 180 milijuna €, što je najveći pojedinačni ugovor do sada dodijeljen. Ugovor se odnosi na novi dio ceste E6 između Vinstra i Sjøa u Gudbrandsdalenu, a izgradnja uključuje 16 km ceste dvostrukog kolovoza, 12 km lokalnih cesti, 1,6 km staza za hodanje i bicikle, tunel kroz Teigkampen (3,6 km) te ostale objekte među kojima su još 2 tunela, 8 betonskih mostova, 17 nadvožnjaka i podvožnjaka i 2 željeznička prijelaza. Pretpostavlja se da će ove kompanije u narednom razdoblju angažirati određen broj podizvođača što bi značilo i priliku za hrvatske tvrtke.

Podaci o tvrtkama:

Implenia Norge, dio švicarske Implenia AG, ima oko 460 zaposlenih i promet od 1,3 milijarde NOK u 2012.g. i ima dugogodišnje iskustvo i stručnost u složenim infrastukturnim projektima (ceste, tuneli, mostovi, željezničke i tramvajske pruge, hidroenergija i infrastruktura u gradovima)

Više informacija o Implenia Norge možete pronaći na www.implenia.no/no/

Grupa Aurstad sastoji se od društva s ograničenom odgovornošću KA Aurstad AS i Volda Orsta Quarry AS. Tvrtka ima oko 170 zaposlenih, a u 2012.g. je imala 402 milijuna NOK prihoda.

Više informacija o grupi Aurstad pročitajte na slijedećoj poveznici

www.aurstad.no/bedriften/informasjon-og-fakta/

Kontakt Veleposlanstva RH u Norveškoj

g. Mario Horvatić, veleposlanik

Tel: 0047 2 3014 050

Fax: 0047 2 3014 060

E-mail: croemb.oslo@mvep.hr

Podijeli
li
0