Natječaj EU-japanskog centra

Natječaj EU-japanskog centra
Centar za industrijsku suradnju EU-Japan

Institucija „EU-japanski centar“ objavila je natječaj za prikupljanje ponuda za 50. izdanje programa „HRTP-Japan Industry Insight”. Budući da europskim tvrtkama koje žele poslovati s Japanom često nedostaje, smatraju u Centru, znanje o japanskoj poslovnoj kulturi, godine 1987. pokrenut je ovaj program, i od tada je gotovo 600 tvrtki imalo korist od ovog programa za bolji pristup japanskom tržištu.

Iduća je sesija utvrđena za razdoblje od 12. svibnja do 6. lipnja 2014. godine (rok za dostavu prijava istječe 13. veljače 2014. g.), a održat će se u Tokiju, Japan.

Otvoren za poduzeća svih veličina, naredni će tečaj sadržavati: predavanja o japanskoj povijesti, gospodarstvu, politici i pravnim pitanjima; zajedničke seminare s japanskim poslovnim ljudima (s vježbama, preuzimanjem uloga, o odlučivanju, upravljanju timom i pregovaranju), tečaj japanskoga jezika, terenske posjete i, po izboru, pojedinačne posjete tvrtkama.

Europska komisija (Opća uprava za poduzetništvo – DG Enterprises) daje do 3.000 eura stipendije sudionicima iz malih i srednjih poduzeća* (*uvjeti ukratko: najviše do 250 zaposlenika I najveći promet 50 milijuna € (ili bilanca ne veća od 43 milijuna €) i minimalno 75% financijske neovisnosti).

Više o tome na web-stranici Centra: http://www.eu-japan.eu/detail-business-programmes/HRTP

Podijeli
li
0