Nanobit - jedan od najuspješnijih hrvatskih IT startupova i izvoznika

Nanobit - jedan od najuspješnijih hrvatskih IT startupova i izvoznika
Nanobit - jedan od najuspješnijih hrvatskih IT startupova i izvoznika

Jedan od najuspješnijih hrvatskih IT startupova i izvoznika Nanobit, osmu godinu zaredom ostvaruje rast poslovanja s 20 posto većim prihodima i 50 milijuna preuzimanja njihovih mobilnih igara, uz zapošljavanje stotog djelatnika, izvijestili su iz te tvrtke.
 
Tvrtka ima otvorene urede u Zagrebu, Budimpešti i Bukureštu te ističu da njihova četiri najpopularnija naslova/igre prati više od pola milijuna korisnika Facebooka.
 
Brojku od 50 milijuna downloada (preuzimanja) i instaliranja njihovih mobilnih igrica dostigli su u srpnju ove godine, pri čemu navode da su im najveće tržište za plasman video igara i dalje engleska govorna područja, a sve brži rast ostvaruju i u Aziji.
 
Najavljujući da će uskoro predstaviti dva nova naslova, napominju da su do sada njihove najpopularnije igrice bile Hollywood Story, Superstar Life, Chef town i Fashion City 2, koje nerijetko kao preporučene aplikacije ističu Google i Apple Store.
 
Napominjući da sve veće zanimanje za njih pokazuju europski i američki mediji, pogotovo što dolaze iz male zemlje poput Hrvatske, iz Nanobita najvažnijim ističu kvalitetu igara koja mora biti visoka s obzirom na oštru konkurenciju, uglavnom američku.
 
Nanobit je nositelj brojnih nagrada: Zlatnog ključa koju dodjeljuje Udruga Hrvatski izvoznici za najboljeg malog izvoznika, Zlatne bilance Fine te nagrade Deloittea za najbrže rastuće tvrtke srednje Europe, kao i prestižne nagrade EY za poduzetnika godine na globalnoj razini.

Izvor: HINA

Podijeli
li
0