Mogućnosti pronalaska inozemnog partnera posredstvom EEN-a

Mogućnosti pronalaska inozemnog partnera posredstvom EEN-a
Enterprise Europe Network

EEN je najveća svjetska mreža koja nudi pomoć poduzetnicima pružajući informacije potrebne za razvoj poslovanja i pronalaska kvalitetnih poslovnih partnera.

U EEN mrežu je uključeno više od 600 partnerskih organizacija i institucija (komore, agencije, instituti..). Ona poduzetnicima pruža brojne kontakte i poveznice u gotovo 70 zemalja i 100-tinjak konzorcija: EU28, Norveška, Island, zemlje kandidatkinje (Crna Gora, Srbija, Turska, Makedonija), Švicarska i sl. te povezuje preko 4.000 stručnjaka s područja poduzetništva, inovacija i transfera tehnologije s ciljem promidžbe konkurentnosti i inovacija na lokalnoj i europskoj razini, pa i šire.

Detaljnije informacije o EEN mreži možete dobiti na međunarodnoj stranici EEN-a te stranici hrvatskog konzorcija.

Važno je istaknuti da su sve usluge EEN-a besplatne. Ovdje možete preuzeti i e-brošuru koja sadržava sve važne informacije o uslugama EEN-a te pregled uspješnih priča za svaku vrstu usluge.

Postoje dvije mogućnosti pronalaska inozemnog partnera putem EEN-a:

  1. Baza poslovne suradnje

Baza poslovne suradnje (Business Cooperation Database) je online sustav putem kojeg se tvrtkama otvara mogućnost ulaska na strana tržišta. Baza je dvostrani sustav koji posjeduje informacije o hrvatskim tvrtkama koje traže partnere u inozemstvu i sadrži profile stranih tvrtki koje traže poslovnu suradnju s hrvatskim tvrtkama.

Tvrtke putem baze mogu tražiti poslovnu suradnju, ali i ponuditi svoje usluge/proizvode te su prema tome profili podijeljeni na profile ponude i potražnje. Na temelju upisanih profila, baza automatski povezuje moguće poslovne partnere. Usluga je besplatna, a pronalazak poslovnog partnera olakšava se i ubrzava.

  1. Izrada profila

U okviru EEN-a možete izraditi profil koji vam omogućava predstavljanje na inozemnom tržištu.  Na ovaj način dobivate mogućnost da se vaš profil uključi u Bazu poslovne suradnje.

Kako bi vam EEN mogao izraditi profil, potrebni su podaci o vašoj tvrtki.

Prvi korak za izradu profila je izrada Client Card, kojeg vam EEN izrađuje uz vašu suglasnost, a vi biste potom trebali potvrditi link koji ćete zaprimiti putem maila.

Za sve aktualne informacije, možete se prijaviti na EEN Newsletter putem stranice www.een.hr

Podijeli
li
0