Mogućnost sudjelovanja izvoznika na konferenciji na temu primjene ISO ili EU certifikacije

Small Bussines Standards (SBS), organizacija je pod ogrankom UEAPME - krovne udruge mikro i malih poduzetnika na području EU.

SBS osnovan je s ciljem savjetovanja i pomoći kod primjene standardizacije malim i srednjim proizvođačima. Ovogodišnja konferencija u organizaciji SBS-a održat će se 30. svibnja 2018. u Bruxellesu, na temu

Standardi: izlaz malih i srednjih poduzeća (SME) na jedinstveno europsko tržište, ali i šire?” (link ).

U sklopu konferencije, prostor za obraćanje će dobiti i vlasnik mikro/malog ili srednjeg poduzeća koje primjenjuje ISO standarde ili europsku certifikaciju proizvoda kod izvoza na EU tržište.

U svojem obraćanju, vlasnik navedenog obrta ili  tvrtke trebao bi prenijeti  svoja iskustva u primjeni ISO standarda ili EU certifikacije kao mali ili srednji poduzetnik (SME), kao pozitivno ili negativno iskustvo.

S obzirom da su navedeni standardi u pravilu osmišljeni za velike kompanije i da ih je kao takve teško primijeniti u malim poduzećima i obrtima, prezentacija ovakvog iskustva ključna je u razumijevanju funkcioniranja primjene standarda u malim poduzećima na području EU.

Obrt ili tvrtka čiji vlasnik bi trebao prezentirati svoja iskustva trebali bi biti izvoznik, ali ne u države članice CEN-CENELEC-a : to obuhvaća sve EU članice, Island, Norvešku, Švicarsku, Lihtenštajn i također države sa statusom kandidata člana EU: Turska, Makedonija, Srbija, Crna Gora.

Također, izvoz u sljedećim sektorima također nije u fokusu interesa: hrana, poljoprivreda medicinski uređaji (osim invalidskih kolica).

Putni troškovi i put za potencijalnog sudionika – vlasnika obrta bit će osigurani od strane SBS-a. Odnosno, SBS je u mogućnosti ponuditi iznos kompenzacije u visini od 600 eura.

Napomena: kao potencijalni predavač prihvatljiv je vlasnik obrta - izvoznika u zemlje koje nisu navedene tj. isključene u prethodnom odlomku, te također u  sektorima  koji nisu navedeni tj. isključeni u prethodnom odlomku ove poruke.

Budući da se konferencija održava krajem ovog mjeseca, sve zainteresirane izvoznike koji bi htjeli sudjelovati u navedenoj konferenciji a odgovaraju kriterijima navedenim u ovoj poruci, molimo da nam se što prije jave (najkasnije do 11. svibnja 2018.g.) na: info@hrvatski-izvoznici.hr.

Podijeli
li
0