Mesne delicije izvoze u Sloveniju, Austriju, Francusku i Švicarsku

Mesne delicije izvoze u Sloveniju, Austriju, Francusku i Švicarsku
Buretić Bregi d.o.o.

Tvrtka Buretić Bregi se već 15 godina bavi mesom i mesnim prerađevinama. Na obroncima Učke Dalibor Buretić nastavio je obiteljsku tradiciju koja više od sto godina uzgaja i proizvodi domaće poljoprivredne i stočarske proizvode od mesa i mlijeka te stvara autohtonu vrijednost.

Zadnjih osam godina prestali su se baviti prodajom svježeg mesa i fokus poslovanja usmjerili na mesne proizvode koje sami suše i prerađuju. Ovo malo obiteljsko poduzeće od nekadašnjih dvoje-troje zaposlenika danas zapošljava deset ljudi, a početkom godine zahvaljujući europskim fondovima nabavili su i novu opremu. Kako kaže, način proizvodnje na koji su se odlučili je zahtjevniji jer uključuje finu obradu mesa, više vremena za sušenje ili kuhanje.

Otkriva i kako tvrtka posljednjih pet godina bilježi rast od 8 do 12 posto svake godine i ostvaruje godišnji promet između 4 i 5 milijuna kuna. U početku su proizvode plasirali po Rijeci i Opatiji, a ubrzo i po cijeloj Lijepoj našoj. Od 2015. opskrbljuju i tržišta Slovenije, Austrije, Francuske i Švicarske pa tako njihovih delikatesa ima i u Hoferu, Lidlu Hrvatska, kao i u nizu delikatesnih trgovina.

"Međunarodni trgovački lanci prepoznali su nas kao manje proizvođače kvalitete, a zanimljiva je činjenica da se nismo mi njima nudili već su oni s nama kontaktirali. Kvalitetu izrade i prezentacije naših proizvoda svakim danom prepoznaje sve više ljudi sa zahtjevnijeg djela tržišta visoko rangiranih restorana i hotelskih poduzeća poput Jadranka Hoteli Mali Lošinj, Valamar Riviera, Milenij Hoteli, Liburnija Riviera Remisens", ističe Buretić. Prosječno na mjesečnoj bazi obrade 6 do 8 tona mesa, a proizvodi su po vrsti uglavnom trajni ili polutrajni poput tradicionalne istarske kobasice koja se izrađuje bez ijednog aditiva.

Mnoga vrata im je otvorio kuhani pršut kojeg rade po uzoru na talijanski prosciutto cotto, no uz tradicionalan način pripreme.  Tu su i Istarske kobasice s ružmarinom, maslinama i s tartufima, Primorski zapešt-zaseka s ružmarinom ili maslinama, kobasice ili paštete od creske janjetine ili, pak, pašteta od mesa istarskoga goveda boškarina.

Izvor: Poslovni dnevnik

Podijeli
li
0