Međunarodni poslovni forum za tvrtke iz Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe

5. - 7.11.2016., Riga, Latvija

Međunarodni poslovni forum za tvrtke iz Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe
Sastanak šefova Srednje i Istočne Europe

U Rigi će se od 5. do 7. studenog 2016. održati peti po redu Sastanak šefova Vlada zemalja 16+1.

Na marginama tog političkog okupljanja, Agencija za investicije i razvoj Latvije, 5. i 6. studenog 2016. godine organizira međunarodni poslovni forum za tvrtke iz Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe.

Poslovni forum će obuhvatiti nekolicinu područja u kojima postoji perspektiva za suradnju, obraćajući pritom posebnu pozornost na različite aspekte poduzetništva u 21. stoljeću.

Tako će dio foruma činiti panel rasprave tijekom kojih će istaknuti stručnjaci otkriti važnost transporta i logistike, ulaganja i financija, trgovine, turizma te industrijalizacije i održivog razvoja, a sve u kontekstu 16 + 1 inicijative. No, ključni dio poslovnog foruma bit će B2B sastanci koji su prema programu planirani 5. studenog u popodnevnim i 6. studenog u jutarnjim satima. Također, 6. studenog planirane su i posjete latvijskim tvrtkama.

Detaljne informacije o programu, samom događanju te mogućnostima povoljnijeg smještaja koji organizator nudi nalaze se na službenim stranicama događanja.

Također, sukladno dobivenim informacijama organizatora, više detalja o kineskim tvrtkama koje će sudjelovati, eventualnom rasporedu individualnih razgovora te informacije koje će se latvijske tvrtke tijekom planiranog programa posjetiti bit će dostupne u narednim tjednima na službenim stranicama događanja.

Sudjelovanje na poslovnom forumu je besplatno, a prijave za sudjelovanje vrše se direktno online na službenim stranicama organizatora putem prijavnog obrasca. Prijave se zaprimaju do 24. listopada 2016 te sadrže dva koraka prijave:

(1) Zainteresirana tvrtka se prijavljuje putem online obrasca i u roku 72 sata dobiva povratni odgovor. Ukoliko je prijava prihvaćena tvrtki se dostavlja lozinka na njezin e-mail (koji se mora upisati prilikom inicijalne prijave);

(2) ponovnim ulaskom u sustav registracije sudionika (s dostavljenom novom lozinkom), tvrtka popunjavanjem ostalih traženih podataka dovršava svoju prijavu za poslovni forum. 

Obzirom da je registracija sudionika u tijeku te je još uvijek otvorena, konačni popis sudionika iz Kine i drugih europskih zemalja biti će dostupan u posljednjem tjednu listopada. Tijekom foruma predstavnici tvrtki će imati priliku sudjelovati u individualnim poslovnim sastancima (B2B) ukoliko su tako naznačili u svojim online prijavama. Raspored održavanja sastanaka organizirat će se kroz mobilnu aplikaciju te će tvrtke koje su se registrirale za individualne sastanke biti dostupne u navedenoj mobilnoj aplikaciji. Aplikacija pruža mogućnost da svaka tvrtka sama potraži i pronađe tvrtku s kojom se želi sastati i razgovarati te predloži termin sastanka. Daljnje upute o procesu i aplikaciji biti će pravovremeno objavljeni.

U dogovoru s latvijskim organizatorom, Hrvatska gospodarska komora imenovana je nacionalnim koordinatorom za navedeno događanje te se za sva dodatna pitanja i pojašnjenja možete obratiti gospođi Jeleni Dumičić, višoj stručnoj suradnici u Sektoru za međunarodne poslove i EU (e-mail: jdumicic@hgk.hr; tel: 01/456-1774).

Program poslovnog foruma možete pronaći u nastavku

 

Podijeli
li
0