Končar ugovorio poslove od 80 mil. eura u 20-ak dana

Končar ugovorio poslove od 80 mil. eura u 20-ak dana
Darinko Bago predsjednik Uprave Končar-Elektroindustrija d.d.

Končar Elektroindustrija je u svega 20-ak dana ove godine ugovorila poslove vrijedne više od 80 milijuna eura, kazao je Darinko Bago, predsjednik Uprave Končara, na proslavi 95. godišnjice tvrtke u ponedjeljak. "Stope rasta od pet do sedam posto znače ulaganje u proizvodnju i povećanje učinkovitosti te brigu o zaštiti okoliša i ljudima, koji su temelj rasta i razvoja Končara", rekao je Bago.
 
Kao dva najveća posla u posljednjih godinu dana istaknuo je trafostanicu Plat i posao izrade niskopodnih vlakova za Hrvatske željeznice. Važnim smatra i ugovaranje posla za Hidroelektranu Vranduk u BiH te dvije hidroelektrane, koje su ugovorene početkom ove godine u Keniji i Južnoj Americi.
 
Bago je komentirao i najavu nove Vlade o privatizaciji državnih tvrtki koje nisu strateške. "Za Končar bi bila uvreda da se kaže da kapital koji je državni u Končaru nije u funkciji, imajući u vidu dobit koju tvrtka ostvaruje. Imovina države u Končaru u vrlo je velikoj funkciji. Na pitanje što u investicijskom smislu očekuje od nove Vlade odgovorio je kako ga veseli najavljeno ulaganje u energetiku. Tu se Končar prepoznaje, rekao je. 
 
Drugo je porast izvoza, s čime je, istaknuo je, vrlo zadovoljan i kao predsjednik Hrvatskih izvoznika, udruge čiji je cilj da snažnije pridonese razvoju Hrvatske i gospodarstva.


 Izvor: Poslovni dnevnik

Podijeli
li
0