Kamilica postala jedan od najjačih izvoznih aduta

Kamilica postala jedan od najjačih izvoznih aduta
Spider grupa Pitomača

Denis Nemčević, predsjednik Uprave Spider grupe Pitomača ističe kako je Spider grupa Pitomača krajem 2015. godine obilježila dovršetak velikog investicijskog ciklusa od ukupno 12 milijuna kuna, koji osigurava rast poslovanja u izvozu te jača konkurentnost na svjetskom tržištu.

Među sličnim kompanijama koje imaju zaokružen vlastiti uzgoj, preradu ljekovitog i aromatičnog bilja i proizvodnju čajeva, Spider grupa Pitomača je vodeća kompanija u okruženju i cilj je postati jedna od vodećih kompanija u Europi, ističe Nemčević, dodajući da Spider grupa izniman poslovni uspjeh i konkurentnost svojih proizvoda na svjetskim tržištima zahvaljuje neprekinutom rastu poslovanja i dosljednom procesu investicija.

Posljednje tri godine bilježi neprekinuti rast poslovanja, odnosno rast izvoza, a cilj je ojačati poziciju Spider grupe Pitomača kao vodećeg proizvođača i prerađivača ljekovitog i aromatičnog bilja i proizvođača čajeva u istočnoj Europi. Da bi to uspjeli, koriste razne izvore sufinanciranja, od programa Ministarstva gospodarstva i Ministarstva poduzetništva i obrta do strukturnih fondova, iz kojih se nabavljaju značajna sredstva i uspješno realiziraju projekti.

Svoje proizvode plasiraju prehrambenim tvornicama i brojnim farmaceutskim proizvođačima diljem svijeta, koji ih finaliziraju, a gotovi proizvodi Spider grupe iz uslužne proizvodnje plasiraju se pod robnom markom naručitelja. Takav način rada omogućio je udio plasmana proizvoda na domaće i strano tržište u gotovo idealnom omjeru 50:50, ali ako se promatra prodaja proizvoda poslovnih partnera Spider grupe u inozemstvo, onda je taj omjer veći u odnosu na izvoz.

Izvor: Glas Slavonije

Podijeli
li
0