Kako je mala tvrtka izrasla u velikog izvoznika softvera

Kako je mala tvrtka izrasla u velikog izvoznika softvera
Hrvatski ICT izvoz simbolička fotografija

TIS grupa, jedan od najvećih hrvatskih izvoznika softvera, nedavno je proslavila 30. rođendan. Kada su započeli s radom bilo ih je petero-šestero, a danas je u tvrtki zaposleno više od 120 ljudi. U početku su se bavili tehnološkom podrškom i prodajom softvera, a danas su među liderima za poslovna rješenja u zahtjevnom financijskom sektoru.

Imaju pet tvrtki u tri zemlje - Hrvatskoj, Sloveniji i Velikoj Britaniji, a njihova poslovna rješenja i usluge koriste klijenti u cijelom svijetu, kaže Dženan Lojo, direktor TIS OIS-a.

Najviše rade za financijski sektor, javnu upravu, telekomunikacije i logistiku. Između ostalog, razvijaju integracijske projekte za četiri najveće britanske banke, britanske investicijske i mirovinske fondove, a jedan od klijenata im je i Ball Corporation, jedan od najvećih svjetskih proizvođača limenki.

Najjača su tržišta zemlje u kojima su osnovali tvrtke - Hrvatska, Velika Britanija i Slovenija, ali njihova IT rješenja i usluge koriste klijenti, primjerice, i na Bliskom istoku. Gledano po ostvarenim prihodima, prednjače zemlje DACH regije i Beneluxa.

Za pet od najvećih šest banaka u Hrvatskoj razvijali su SEPA platne instrumente, a isto su radili i za najveće slovenske banke. Također, u susjednoj zemlji bili su angažirani i na implementaciji sustava kod uvođenja eura.

Prihod TIS grupe prošle godine iznosio je 32 milijuna kuna, a dobit oko dva milijuna kuna, a ove godine očekuju rast prihoda od 20 posto i dobiti od oko 300 posto. Kao i mnoge druge tvrtke u Hrvatskoj, i TIS grupa posljednjih godina mnogo napora ulaže u pronalazak IT stručnjaka koji nedostaju u Hrvatskoj, ali i u cijelom svijetu.

Izvor: Poslovni dnevnik

Podijeli
li
0