Ispravak Poziva- "Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja“

Poziv otvoren od 4.5.2016. do 31.12.2019.

Ispravak Poziva- "Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja“
Strukturni i investicijski fondovi

Trajni otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja“

Fond: Europski fond za regionalni razvoj

Operativni program: OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Tip natječaja: Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva)

Status: otvoren od 4.5.2016. do 31.12.2019.

Nadležno tijelo: Ministarstvo gospodarstva

Područje: istraživanje, tehnološki razvoj i inovacije

Prijavitelji: mali i srednji poduzetnici, mikro poduzetnici, veliki poduzetnici

Sažetak: Ovaj poziv je trajni otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) od dana objave Poziva do iskorištenja sredstava a najkasnije do 31. prosinca 2019.

Prihvatljivi partneri su mikro, mali, srednji i veliki poduzetnici i/ili organizacije za istraživanje i širenje znanja koja doprinose svojim znanjem i istraživačkim kapacitetima u provedbi projekata istraživanja i razvoja. Partnerstvo se dokazuje Sporazumom o partnerstvu Korisnika i Partnera.
 
Javni poziv provodi se u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“, Prioritetne osi 1 „Jačanje gospodarstva primjenom istraživanja i inovacija„; Specifičnog cilja 1.b.1 „Novi proizvodi i usluge koji kao rezultat djelatnosti istraživanja, razvoja i inovacija (IRI) „; Operacije 1.b.1.1.„Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja“.
 
Za dodjelu potpora iz ovog Poziva u Državnom proračunu Republike Hrvatske osigurana su sredstva u iznosu od 748.000.000,00 HRK. Sredstva su osigurana temeljem Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Obavezni udio nacionalnog sufinanciranja osigurat će se od strane korisnika što će se provjeravati tijekom postupka ugovaranja i provedbe projekta.

Više informacija možete pronaći u dokumentima u nastavku

Dokumentacija - Četvrti ispravak Poziva 
Originalna dokumentacija

Dokumentacija:

Dokumentacija_IRI.zip
Učestala pitanja i odgovori
Najčešće postavljena pitanja 

Učestala pitanja i odgovori:

Prijavitelji mogu kontinuirano postavljati pitanja za vrijeme trajanja Poziva. Odgovori će biti objavljeni tijekom postupka dodjele na mrežnim stranicama www.strukturnifondovi.hr i www.mingo.hr u roku od 7 (sedam) kalendarskih dana od dana zaprimanja pojedinog pitanja. Nadležno tijelo dužno je odgovarati na pitanja prijavitelja.

Pitanja s jasno naznačenom referencom na Poziv moguće je poslati putem e-pošte na sljedeću adresu: IRI@mingo.hr.
 
U interesu jednakog tretmana prijedloga PT1 ne može dati prethodno mišljenje vezano uz prihvatljivost prijavitelja, projekta ili određenih aktivnosti i troškova.

Izvor: www.strukturni-fondovi.hr

Podijeli
li
0