Market Access Day u RH

Informacije o izvoznim procedurama na trećim tržištima

Market Access Day u RH
Hrvatski izvoz simbolička fotografija

Izvozite ili planirate izvoziti svoj proizvod na treća tržišta i želite se informirati o procedurama, olakšicama i mogućim preprekama?

Pozivamo Vas da se u neposrednom kontaktu sa stručnjacima Europske komisije, Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Hrvatske gospodarske komore upoznate s mogućnostima poslovanja s trećim zemljama u okviru seminara "Market Access Day u RH", koji će se održati 11. svibnja u Vijećnici HGK.

Kako hrvatski izvoznici mogu najbolje iskoristiti pogodnosti sporazuma o slobodnoj trgovini sa trećim tržištima predstavit će nam glavni službenik za nadzor provedbe trgovinskih pravila Europske komisije, gospodin Denis Redonnet.

U okviru seminara će se prezentirati kako koristiti trgovinske alate EK Access 2 Markets i Single Entry Point, koji izvoznicima pružaju detaljne informacije o uvjetima izvoza u pojedine treće zemlje uz detaljni prikaz carinskih procedura, kao i mogućem podnošenju prigovora o trgovinskim preprekama.

U drugom dijelu stručnjaci Europske komisije predstavit će potencijale suradnje koje pružaju sporazumi o slobodnoj trgovini EU-a u regijama južne i istočne Azije te južnog Mediterana. U dvije panel rasprave predstavnici hrvatskih tvrtki podijelit će svoja iskustva u poslovanju na trećim tržištima u sektorima u kojim posluju.

Završno će biti predstavljen pozitivan ishod korištenja EU trgovinskog zaštitnog mehanizma na primjeru hrvatske tvrtke. Radni jezik seminara je engleski uz simultani prijevod. 

Sudjelovanje na ovom događaju otvoreno je za sve i ne naplaćuje se, a prijaviti se možete popunjavanjem online prijavnog obrasca OVDJE na engleskom jeziku najkasnije do 8. svibnja.

Podijeli
li
0