Hrvatski izvoznici na konferenciji Hrvatskog drvnog klastera

Hrvatski izvoznici na konferenciji Hrvatskog drvnog klastera
Konferencija Hrvatskog drvnog klastera održana u Bruxellesu

Hrvatski drvni klaster organizirao je 12.-13.07.16. odlazak drvno-prerađivačkih i šumarskih tvrtki u Bruxelles u sklopu konferencije Ulaganja u šumarstvo i preradu drva u zemljama jugoistočne Europe, koja se održana uz podršku hrvatske euro-zastupnice Marijane Petir. Bogat i intenzivan pred-konferencijiski program uključivao je mnogobrojne sastanke u sjedištima europskih sektorskih asocijacija, te se više od 50 sudionika iz jugoistočne Europe detaljnije upoznalo s funkcioniranjem glavnih europskih institucija kao i s procesom donošenja odluka.

U cilju daljnjeg jačanja suradnje Hrvatskih izvoznika i Hrvatskog drvnog klastera, Hrvatski izvoznici sudjelovali su na 2. konferenciji drvne industrije i šumarstva u Bruxellesu,  u organizaciji i na poziv Hrvatskog drvnog klastera.

Uz održanu prezentaciju aktivnosti i rada Hrvatskih izvoznika, od strane dr.sc. Ante Babića, jednog od utemeljitelja HIZ-a i predsjednika Stručnog povjerenstva za dodjelu nagrade „Zlatni ključ“ najboljim izvoznicima koje Hrvatski izvoznici dodjeljuju u sklopu svoje godišnje Konvencije , u ime Hrvatskih izvoznika uručeno je i PRIZNANJE Hrvatskom drvnog klasteru za doprinos  razvoju i promociji izvoza.

Priznanje za razvoj i promociji izvoza uručeno je i  tvrtki ŠERIF EXPORT-IMPORT d.o.o., članu Klastera i istaknutom izvozniku u sektoru drvno-prerađivačke industrije, tvrtki koja je dobitnik nagrade „Zlatni ključ“ u 2013.g. i 2014.g., kao i nominacije za nagradu u 2015.g. za tržište Egipta.

Podijeli
li
0