Hrvatski izlagači na sajmu Hannover Messe 2016

Hrvatski izlagači na sajmu Hannover Messe 2016
Hannover Messe 2016.

Sajam Hannover Messe je najznačajniji europski industrijski sajam međunarodnog karaktera koji pokriva  vrlo široka područja industrijskih aplikacija te je stoga podijeljen u slijedeća tematska područja: industrijska automatizacija, digitalne tvornice, energetika, industrijski proizvodi- podugovaranje, istraživanje i razvoj. Sajam se održava svake godine i predstavlja mjesto susreta znanosti i struke. Moto ovogodišnjeg sajma je „Otkrite mogućnosti integrirane industrije“ -  Integrated industry- Discover solutions.

Sajam Hannover Messe okupio je preko 5200 izlagača, a sajam je posjetilo 190 000 posjetitelja, od kojih je preko 50 000 posjetitelja bilo izvan Njemačke. Izrazito veliki broj posjetitelja došao je iz Kine 6000, a iz SAD-a 5000. U okviru sajma održana su brojna predavanja i okruglih stolovi, a glavna tema poveznica sajma bila je “Industry 4.0”. Brojne poznate tvrtke kao što su Siemens, Bosch, Kuka predstavile su svoje koncepte implementiranog sustava Industry 4.0. , a veliki broj tvrtki kao što su ABB, Hitachi, GE  predstavile su koncept Internet of Things.

Na sajmu je održana konferencija Europske komisije Digitalizirana europska industrija, Forum o industrijskoj automatizaciji i konferencija Investicijske mogućnosti u Hrvatskoj u organizaciji AIK i AHK Croatia. Sajam je uvrstio po prvi put ove godine i novu priredbu- Mladi industrijski poduzetnici.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma bile su SAD, a sajam je posjetio i predsjednik Barack Obama koji je zajedno s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel prvog dana sajma posjetio izlagače.TTIP bio je jedna od tema o kojoj se je raspravljalo na sajmu.

Hrvatski izlagači u organizaciji Hrvatske gospodarske komore tradicionalno su izlagali na dva zajednička izložbena prostora, u hali 5 namijenjenoj strojogradnji i metaloprerađivačkoj industriji i u hali 12 namijenjenoj energetici i električnoj industriji.

Ove godine na zajedničkom izložbenom prostoru na štandu svoje proizvode predstavili su proizvođači iz područja električne opreme: Dalekovod proizvodnja d.o.o., Zagreb, Končar Termotehnika d.o.o., Sesvete, Enso d.o.o., Garešnica i Elka d.o.o., Zagreb. Na drugom štandu svoje proizvode izložile su tvrtke  EKO Međimurje d.d.,Čakovec i Tehnofilter d.o.o., Beli Manastir.

Sajam i izložbeni prostor HGK bio je izuzetno posjećen. Sajam su podsjetili i predstavnici hrvatskih tvrtki  Culmena d.o.o., Zagreb, Ferro-preis d.o.o., Čakovec, Helb d.d., Dugo Selo, Ivanićplast d.o.o., Ivanićgrad, Končar Elektroindustrija, Elektrosklop d.o.o.

Hrvatske izlagače na štandu posjetila je konzulica Generalnog konzulata RH u Hamburgu gđa Lidija Pansegrau Hadrović koja je izrazila zadovoljstvo dobrim rezultatima tvrtki na sajmu te ponudila svu pomoć oko nastupa na njemačkom tržištu.

Sajam Hannover Messe pružio je mogućnost za predstavljanje hrvatske metaloprerađivačke i elektroindustrije međunarodnoj industrijskoj publici. Sajam je pružio priliku za obnavljanje prijašnjih poslovnih kontakata te za otvaranje novih kontakata između tvrtki. Članice HGK već planiraju daljnje promotivne aktivnosti za sljedeći sajam Hannover Messe koji će se održati 24.-28.4.2017.godine.

Izvor: HGK

Podijeli
li
0