Hrvatske IT tvrtke u Azerbajdžanu

Hrvatske IT tvrtke u Azerbajdžanu
Hrvatski izvoz

Hrvatska gospodarska komora šestu godinu zaredom organizira nastup hrvatskih informatičkih tvrtki na 22. međunarodnom sajmu i konferenciji o telekomunikacijama i informacijskim tehnologijama Bakutel, koji se održava od 29. studenog do 2. prosinca u Bakuu, glavnom gradu Azerbajdžana.

Na hrvatskom nacionalnom štandu, čiju je gradnju organizirala HGK, kao izlagači predstavljaju se tvrtke Banksoft, Span, Sekom i Poslovna inteligencija.

Poslovni razgovori organizirani su u suradnji s Privremenim uredom Republike Hrvatske u Azerbajdžanu. I prije no što su hrvatski informatičari stigli u Baku, za izlagače i članice izaslanstva su, prema njihovim interesima za lokalne partnere, dogovoreni poslovni sastanci.

Poslovna inteligencija vodeća je tvrtka za primjenu analitičkih sustava i strateški ICT konzalting u jugoistočnoj Europi.

Zagrebačka informatička tvrtka Banksoft, specijalizirana za softverska rješenja za bankarstvo, nakon nastupa 2013. na Bakutelu sklopila je ugovor s azerbajdžanskim MiliKartom, tvrtkom za stručnu bankarsku uslužnu potporu koju je osnovalo 18 tamošnjih banaka, ali i Europska banka za obnovu i razvoj.

Sekom se bavi izvođenjem cjelovitih informatičkih sustava i aplikativnih rješenja više od 25 godina. Na Bakutelu posebno naglašavaju inovativne aplikacije iz hotelijerstva i naftne industrije, za koje je iskazan značajan interes i na ovome tržištu.

Tvrtka Span, jedna od najvećih na hrvatskom IT tržištu, više od 20 godina bavi se razvojem softvera i sistemskom integracijom. Nakon tri godine uspješnog poslovanja sestrinske tvrtke InfoCumulus s azerbajdžanskim Azerfonom i Bakcellom, Span je otvorio ured u Bakuu kako bi svojim korisnicima omogućio isporuku rješenja uz lokalnu potporu.

Izvor:

Podijeli
li
0