Hrvatska vojna industrija ne prestaje dobivati izvozne poslove

Hrvatska vojna industrija ne prestaje dobivati izvozne poslove
Kaciga Šestan&Busch

Hrvatska vojna industrija jedna je od rijetkih gospodarskih grana u zemlji koja ostvaruje stalni rast izvoza, a na svjetskoj karti izvoznika, nametnula se isključivo kvalitetom. Rezultat je to dugogodišnjih ulaganja, ali i usvajanja najvažnijih svjetskih vojnih normi u proizvodnji.

Antibalističke zaštitne kacige proizvedene u Prelogu izvoze se u 70 zemalja i već su odavno hrvatski brend. U 22 godine proizveli su više od dva milijuna kaciga, a da su izrađene prema svjetskim standardima svjedoče i potvrde o poštovanju najvažnijih vojnih normi. Nedostajao im je samo certifikat AKAP, no preloška tvrtka sada ima i to.

AKAP je NATO certifikat. On omogućava da se tvrtka Šestan – Busch pojavljuje na svim natječajima koji ga traže, a sve više i više država traži taj certifikat. Kroz taj proces certificirano je i Ministarstvo obrane, a Šestan – Busch je prva tvrtka u Hrvatskoj koja ima taj certifikat.

Iako čak 98 posto proizvodnje izvoze, domaći ugovori vrlo su im važni. Inozemni natječaji, gotovo u pravilu, sadržavaju i pitanja o tome opskrbljuje li tvrtka i domaću vojsku. U suradnji s Hrvatskom vojskom preloška tvrtka razvila je nekoliko tipova kaciga.

Božićni dar ovih je dana stigao iz Francuske – u konkurenciji najjačih svjetskih igrača, preloška tvrtka pobijedila je na natječaju za proizvodnju antibalističkih zaštitnih kaciga za francusku policiju.

Izvor: Poslovni Puls

Podijeli
li
0